Računalništvo, telefonija
12.07.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Najvarnejši cilinder na svetu

.. Varen sistem zaklepanja je ključen tako za varnost doma kot podjetja. Poleg tega je pomembna tudi enostavnost in učinkovitost - na primer, da lahko z enim ključem odpiramo več različnih vrat ..
Najvarnejši cilinder na svetu
Najvarnejši cilinder na svetu

Varnost je vse bolj pomembna. Vse, kar imamo v svojih nepremičninah (tako doma kot v podjetju), želimo imeti na varnem, prav tako želimo biti varni sami, ko pridemo domov in za sabo zaklenemo vrata. Marsikdo kupi zelo kvalitetna protivlomna vrata z večtočkovnim zapiranjem. Vendar pri nakupu pozabljajo, da je varnost njihovega doma odvisna od cilindričnega vložka v vratih.

En ključ za vsa vrata

Saj poznate občutek, ko imate v žepu ali torbici šop ključev – ko pridete do vrat pa neprestano iščete pravega. Zakaj ne bi imeli enega ključa, ki odpira vsa vrata, ograje, okna, poštne nabiralnike ali obešanke. In prav to je filozofija podjetja KESO. Ne pomaga vam zgolj poenostaviti delovnega dne, temveč vam omogoča popoln nadzor nad tem, kakšna pooblastila bo imel posamezen lastnik ključa in katera vrata bo s tem lahko odpiral. V podjetju lahko ima torej nekdo ključ, ki odklepa njegovo pisarno in skladišče, ne pa pisarne direktorja in podobno. Nekdo drug lahko odklepa le svojo pisarno in arhiv, vsi pa lahko s svojim ključem odklepajo vhodna vrata v stavbo.

KESO sisteme zaklepanja je mogoče poljubno nadgraditi tako mehansko kot mehatronsko. Dodaten RFID omogoča integracijo v elektronske sisteme, kot je na primer pristopna kontrola ali registracija delovnega časa.

Švicarski proizvajalec ključev KESO ima od leta 1963 v lasti več kot 400 patentov in ima poslovne partnerje na vseh kontinentih sveta. Njihovi cilindri se uvrščajo med najvarnejše in najboljše izdelke na področju celostnih sistemov zaklepanja.

Najvišja stopnja zaščite

KESO 8000Ω2 cilindri so izdelani kar najbolj natančno in kakovostno ter zagotavljajo najvišjo stopnjo zaščite proti vlomu. Prav ti cilindri veljajo za najvarnejše na svetu. Izpolnjujejo stroge VdS normative in so certificirani v skladu z EN 1303. Zaščiteni so tako proti zlomu kot proti izvleku, vrtanju ali manipuliranju z vsemi vlomilskimi orodji, kar zagotavlja ustrezen patent.

V ključu in v cilindru je vgrajena aktivna varnostna zaščita Ω2 (Omega). Zaklepni mehanizem brez omege na ključu in omege v cilindru ne deluje. In prav to je garancija, da na tržišču ni možno izdelati nepooblaščenih ključev.

Na vse vgrajene elemente ponujajo 5-letno garancijo. Če se na delovanju sistema pojavi napaka, elemente brezplačno zamenjajo z novimi. Cilindri so patentirani do leta 2034, ključi do leta 2044. Tako lahko dodatne ključe pri pooblaščenem zastopniku izdelujete samo z varnostno kartico.

Minimalna obraba

Notranji elementi oziroma zatiči so narejeni iz kaljenega jekla, zato je obraba notranjih delov cilindra minimalna. Zatiči ključ objemajo iz treh strani, kar podaljšuje življenjsko dobo sistema. Pri večini ostalih ključev zatiči ključ objamejo samo s spodnje strani.

Umazanija, korozija, obraba in ostali dejavniki KESO ključem ne pridejo do živega. Zato ne bo potrebe po vzdrževanju ali po menjavi cilindrov in ključev. Investirajte dolgoročno in brez dodatnih stroškov.

Ob menjavi vrat ali selitvi vam ne bo treba menjati cilindra ali kupovati novega. Obstoječi se samo podaljša ali skrajša vse do 250 milimetrov dolžine in zadeva je urejena. Tudi ob izgubi ključa nakup novega cilindra ni potreben. Sistem strokovnjaki predelajo, zato ga potem izgubljeni ali ukradeni ključ ne bo več odpiral.

Vrsta različnih možnosti

Cilindrični vložki so lahko zelo različni. Lahko si omislite dvojnega ali cilinder z gumbom (za vhodna vrata). Polovični za garažna, krilna ali drsna ograjna vrata. Potem je tu še prosto vrteč cilindrični vložek za vrata z elektromotorno ključavnico. Univerzalni je uporaben predvsem za poštne nabiralnike, komunikacijske omare, omare za orožje, lesene in kovinske predale in ostalo pohištvo. Za ta namen je prava izbira lahko tudi pohištvena ključavnica. Če ga potrebujete, nudijo tudi cilinder za dodatno ključavnico s prečno zaporo in še veliko več. Pa tudi obešanke z različnimi višinami in debelinami loka, ki so izdelane iz poboljšanega jekla. Vse cilindrične vložke lahko vkombirate v svoj sistem zaklepanja.

Več najdete na www.keso.si (P.R.)


Prijavi napako v članku