Računalništvo, telefonija
25.01.2018 07:40
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najpogosteje kopiran telefon s strani Kitajcev je…

Kitajski ponarejevalci zdaleč najbolj obožujejo pametne telefone Samsung.
Kitajski ponarejevalci zdaleč najbolj obožujejo pametne telefone Samsung.

Kitajski inženirji so že večkrat dokazali, da so pravi mojstri ponarejanja številnih izdelkov priznanih proizvajalcev, saj gredo njihovi ponaredki predvsem zaradi nizkih cen v prodajo kot vroče žemljice. Zanesenjaki spletne strani AnTuTu pa so sprejeli odločitev, da opravijo študijo glede tega, katere blagovne znamke pametnih mobilnih telefonov so največkrat kopirane s strani kitajskih podjetji, pri tem pa so upoštevali le kopiranje oblike telefone in ne povezane učinkovitosti in kakovosti.

Raziskava zanesenjakov spletne strani AnTuTu temelji na kar 17 milijonih mobilnih naprav, pri čemer so zanesenjaki odkrili kar 2,64 odstotkov ponarejenih telefonov oziroma kopij telfeonov vodilnih blagovnih znamk. Kot vse kaže imajo Kitajski ponarejevalci najbolj radi pametne telefone podjetja Samsung, saj so ti prevladovali s kar 36,2 odstotnim deležem. Na drugem in tretjem mestu pa najdemo izdelke podjetji Apple in Xiaomi in sicer s 7,72 odstotnim in 4,75 odstotnim deležem. Lestvico petih najbolj kopiranih pametnih telefonov pa zaključujeta blagovni znamki Oppo in Huawei, ki med ponaredki »obvladujeta« 4,46 odstotni oziroma 3,4 odstotni tržni delež.

Najbolj priljubljen klon med pametnimi mobilnimi telefoni je evropska različica Edge telefona Samsung Galaxy S7, saj ta ima kar 4,94 odstotni delež. Takoj za njim najdemo kitajsko različico telefona Samsung Galaxy S7 Edge in klasično različico telefona Samsung Galaxy S7. Nato sledi preklopni pametni mobilni telefon W2016, medtem ko prvi pametni mobilni telefon iPhone (model iPhone 7 Plus) najdemo šele na sedmem mestu. Na seznamu priljubljenih mobilnih telefonov med kitajskimi ponarejevalci najdemo še blagovni znamki OnePlus in Xiaomi.


Prijavi napako v članku