Strojna oprema
07.10.2005 07:34

Deli z drugimi:

Share

Najhitrejši način pretvorbe zapisov v elektronsko obliko

Pretvorba prostoročnih zapisov v uporabno elektronsko obliko je postala bolj enostavna in učinkovita. Logitech je predstavil novo tehnologijo Logitech ioTags, ki je vključena v posodobljeno programsko opremo za digitalno pisalo Logitech io2 Digital Writing System. ioTags omogoča uporabnikom, da z osnovnimi simboli označijo opravilo, koledarski vnos ali besedilo za e-pošto pri pisanju zapiskov z digitalnim pisalom in papirjem na sestankih. Ko se vrnejo za svojo pisalno mizo in namestijo pisalo v USB postajo, se zaznamovani zapiski samodejno pretvorijo v tekstovno obliko in prenesejo v programsko opremo Microsoft Outlook ali Lotus Notes.

Ostale izpopolnitve programske opreme za pisalo Logitech io2 ponujajo uporabnikom možnost preiskovanja datotek, ki smo jih ustvarili s pomočjo digitalnega pisala, z aplikacijo “Google Desktop Search”; in možnost urejanja in preiskovanja zapiskov, ki smo jih prenesli iz digitalnega pisala io2 v programsko opremo Microsoft Office OneNote 2003.

Logitechova tehnologija ioTags omogoča uporabniku digitalnega pisala svobodo pri izbiri programske aplikacije, v katero želi prenašati posamezne dele zapiskov iz pisala v računalnik prek USB vmesnika. Uporabnik z risanjem simbola, ki označuje določen tip zapisa, določi vrsto ioTag postopka pri pisanju zapiskov; simbol je vedno vnaprej določena obkrožena velika črka. Npr. obkrožena črka T označuje novo opravilo (Task). K simbolu pripiše uporabnik podatke o tem opravilu, kot je npr. naslov in datum zaključka. Vrstice, ki sledijo naslovni vrstici, se nahajajo v jedrnem delu opravila. Uporabnik lahko z risanjem navpične črte od simbola navzdol do konca želenega odstavka označi dolžino zapiska, ki bo vključen v določeno opravilo.


Logitech io2 Digital Writing System

Prijavi napako v članku