Računalništvo, telefonija
24.06.2011 10:36
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najhitrejša tablica z Android OS na svetu

Podjetje Point of View, ki ga na slovenskem trgu zastopa Alterna Intertrade, je izdelalo ta hip najhitrejši tablični računalnik, ki ga poganja operacijski sistem Google Android. Tablica Point of View Mobii TEGRA je opremljena s 25,6-cm zaslonom (10,1''), občutljivim na dotik, za hitro izrisovanje vsebin pa je zadolžen dvojedrni mobilni procesor Nvidia Tegra 250. Kot tak je omenjeni tablični računalnik idealen za predvajanje multimedijskih vsebin in igranje 3D-iger.
Tablični računalnik Point of View Mobii TEGRA
Tablični računalnik Point of View Mobii TEGRA

Tablica Point of View Mobii TEGRA ima naložen operacijski sistem Google Android različice 2.2, ki vsebuje podporo za bogate spletne vsebine ter vrsto uporabnih aplikacij. Za grafično bogate vsebine skrbi procesor Nvidia Tegra 250, ki poskrbi za hitro odzivnost tablice ter nizko porabo energije in zgledno avtonomijo delovanja.

Zmogljivosti dvojedrnega mobilnega procesorja uporabnikom omogočajo poganjanje najzahtevnejših vsebin, npr. igranje 3D-iger ali predvajanje video posnetkov polne visoke ločljivosti (Full HD, 1080p), ki jih lahko uporabnik prek vmesnika HDMI pošlje tudi na sodobne televizorje. Multimedijska izkušnja je dodatno podprta s kakovostnimi stereo zvočniki, igralci iger pa bodo navdušeni nad senzorjem pospeška, ki jim omogoča pristno izkušnjo igranja, podobno mobilnim telefonom.

Tablica Point of View Mobii TEGRA se lahko poveže v brezžična omrežja ter z drugimi mobilnimi napravami lahko komunicira prek vmesnika Bluetooth. V kratkem bo na voljo tudi model z možnostjo povezovanja v mobilna omrežja 3G. Kakovostni komunikaciji s svetom je namenjena tudi spletna kamera ločljivosti 1,3 megapikslov.

Delovanje hitre tablice lahko preverite tudi na video posnetku (goo.gl/gxvek). Tablični računalnik Point of View Mobii TEGRA je v Sloveniji že naprodaj, priporočena prodajna cena pa je 335 evrov.

Tehnični podatki za Point of View Mobii TEGRA:
– platforma Google Android 2,2
– NVIDIA Tegra 250 (Cortex A9, 1 GHz)
– LCD-zaslon 10,1″ (25,6 cm); ločljivost 1024 x 600 pik; občutljiv na dotik
– pomnilnik: 512 MB DDR2 SDRAM, 512 MB NAND, vključena 4 GB micro SD kartica (razširljivo do 32 GB)
– baterija: Li-polymer 3300 mAh
– vmesniki: HDMI, mini USB 2.0, avdio
– spletna kamera: 1,3 MP
– vgrajen mikrofon
– stereo zvočniki
– senzor pospeška
– 802,11 b/g Wi-Fi
– Bluetooth 2.1
– dimenzije: 275 x 173 x 13,6 mm
– teža: 730 gramov

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku