Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
05.02.2021 10:33
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najem oblačnih IT storitev kmalu novi standard?

Leto 2021 naj bi bil nov začetek tako za podjetja kot za kupce. Dejstvo pa je, da je leto 2020 postavilo temelje novim trendom, ki se jim ni mogoče upreti. Eden izmed njih je prav gotovo porast oblačnih IT storitev.
Zdeněk Bínek, direktor Zebra Systems
Zdeněk Bínek, direktor Zebra Systems

Tradicionalni model IT infrastrukture vključuje nakup, izvajanje in vzdrževanje programske opreme, kar predstavlja velik finančni zalogaj za podjetja. Oblačni model IT storitev pa temelji na nakupu storitev pri pooblaščenih ponudnikih (MSP), ki v zameno za sodelovanje nudijo vso strojno in programsko opremo ter njihovo vzdrževanje. Rezultati raziskave MSP podjetja SolarWinds so pokazali, da je omenjeni model IT storitev na porastu, vlogo pri tem pa zagotovo igrajo nižji stroški delovanja.

Število IT storitev se hitro povečuje in njihova optimizacija je ključnega pomena za večjo poslovno učinkovitost.

Podjetje SolarWinds je izpostavilo več ključnih prednosti avtomatizacije IT storitev. Produktivnost tehnikov je boljša, ker z avtomatizacijo ponavljajočih se procesov porabijo manj časa za vzdrževanje IT infrastrukture. Z avtomatizacijo pridobimo na razpoložljivosti sistema. To v praksi pomeni, da s pomočjo avtomatiziranih funkcij zmanjšamo možnost izpadov in povečamo razpoložljivost kritičnih sistemov. Glavna prednost najema IT storitev pa je zagotovo reševanje problematike pomanjkanja IT kadra.

Kaj pa varnost? Pri podjetju Acronis so nedavno uspešno predstavili platformo za kibernetsko zaščito Acronis Cyber Protect Cloud, ki ponuja celovite storitve za zaščito sistemov. Raziskave potrjujejo, da so podatki varnejši na strežnikih ponudnikov oblačnih IT storitev, kot pa na lastnih strežnikih znotraj podjetja.

Odgovor na rastoče povpraševanje po oblačnih IT storitvah je pred kratkim predstavilo podjetje Zebra Systems, ki je lansiralo svoj marketplace Zebra. Na platformi bo vsa ponudba prodajalcev IT storitev in ponudnikov MSP. Platforma bo vključevala že prej omenjeno kibernetsko zaščito Acronis Cyber Cloud, GFI MailSecurity za zaščito pošte in nabor storitev MSP podjetja SolarWinds za oddaljeno upravljanje, spremljanje in varnost IT infrastruktur.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZEBRA SYSTEMS s.r.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZEBRA SYSTEMS s.r.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZEBRA SYSTEMS s.r.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več