Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
05.02.2021 10:33
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najem oblačnih IT storitev kmalu novi standard?

Leto 2021 naj bi bil nov začetek tako za podjetja kot za kupce. Dejstvo pa je, da je leto 2020 postavilo temelje novim trendom, ki se jim ni mogoče upreti. Eden izmed njih je prav gotovo porast oblačnih IT storitev.
Zdeněk Bínek, direktor Zebra Systems
Zdeněk Bínek, direktor Zebra Systems

Tradicionalni model IT infrastrukture vključuje nakup, izvajanje in vzdrževanje programske opreme, kar predstavlja velik finančni zalogaj za podjetja. Oblačni model IT storitev pa temelji na nakupu storitev pri pooblaščenih ponudnikih (MSP), ki v zameno za sodelovanje nudijo vso strojno in programsko opremo ter njihovo vzdrževanje. Rezultati raziskave MSP podjetja SolarWinds so pokazali, da je omenjeni model IT storitev na porastu, vlogo pri tem pa zagotovo igrajo nižji stroški delovanja.

Število IT storitev se hitro povečuje in njihova optimizacija je ključnega pomena za večjo poslovno učinkovitost.

Podjetje SolarWinds je izpostavilo več ključnih prednosti avtomatizacije IT storitev. Produktivnost tehnikov je boljša, ker z avtomatizacijo ponavljajočih se procesov porabijo manj časa za vzdrževanje IT infrastrukture. Z avtomatizacijo pridobimo na razpoložljivosti sistema. To v praksi pomeni, da s pomočjo avtomatiziranih funkcij zmanjšamo možnost izpadov in povečamo razpoložljivost kritičnih sistemov. Glavna prednost najema IT storitev pa je zagotovo reševanje problematike pomanjkanja IT kadra.

Kaj pa varnost? Pri podjetju Acronis so nedavno uspešno predstavili platformo za kibernetsko zaščito Acronis Cyber Protect Cloud, ki ponuja celovite storitve za zaščito sistemov. Raziskave potrjujejo, da so podatki varnejši na strežnikih ponudnikov oblačnih IT storitev, kot pa na lastnih strežnikih znotraj podjetja.

Odgovor na rastoče povpraševanje po oblačnih IT storitvah je pred kratkim predstavilo podjetje Zebra Systems, ki je lansiralo svoj marketplace Zebra. Na platformi bo vsa ponudba prodajalcev IT storitev in ponudnikov MSP. Platforma bo vključevala že prej omenjeno kibernetsko zaščito Acronis Cyber Cloud, GFI MailSecurity za zaščito pošte in nabor storitev MSP podjetja SolarWinds za oddaljeno upravljanje, spremljanje in varnost IT infrastruktur.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZEBRA SYSTEMS s.r.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZEBRA SYSTEMS s.r.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZEBRA SYSTEMS s.r.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,

SAOP d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več