Igre
06.05.2012 14:40
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši simulator vožnje vseh časov

Motion Simulation TL1: Simulator vožnje in pol!
Motion Simulation TL1: Simulator vožnje in pol!

Dirkaške igre se pojavljajo na vseh igralnih sistemih, od namiznih računalnikov do igralnih konzol in celo mobilnih telefonov. Čistokrvni virtualni in pravi dirkači pa vedo, da ne plošček ne tipkovnica ne moreta pričarati pravega občutka vožnje avtomobila. Za čim boljši občutek vožnje je namreč potrebno kupiti simulator, ki dirkaške igre naredi veliko bolj razburljive. Da bi zadovoljili tudi želje najzahtevnejših dirkačev, je podjetje Ariel Atom pripravilo simulator vožnje, ki mu zdajšnji simulatorji ne sežejo niti do kolen.

Simulator vožnje Motion Simulation TL1 je po mnenju mnogih poznavalcev najboljši simulator za dirkanje s športnimi avtomobili doslej in se zlahka prikupi tako virtualnim kot pravim dirkačem. Ta je namreč opremljen s prvo 180-stopinjsko okroglo projekcijsko enoto, s čimer je pogled na progo »čist« oziroma brez motečih okvirjev večjega števila zaslonov. Tehnično gledano gre tu dejansko za tri zaslone, ki slike prikazujejo na način, kot bi bil le eden. Prikazana slika se lahko pobaha s kar sedmimi milijoni slikovnih točk. Višina sedeža se samodejno prilagodi avtomobilu, ki ga dirkač vozi. Tu so seveda prisotni tudi »vibracije«, ko dirkač vozi po progi ali se zaleti v drugi avtomobil.

Simulator vožnje Motion Simulation TL1, ki je polno združljiv z osebnimi računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows 7 in XP, žal ni ravno poceni. Podjetje Ariel Atom zanj namreč zahteva kar preračunanih 14.200 evrov. Če torej pri virtualnem dirkanju iščete izjemne dirkaške izkušnje in vam denar ni ovira, vam je simulator vožnje Motion Simulation TL1 dejansko pisan na kožo. Več informacij o super simulatorju je na voljo na naslovu http://goo.gl/rZvms.


Prijavi napako v članku