Telefoni
06.02.2013 12:01
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Motorola Phone X: Najboljši mobilnik vseh časov?

Podjetje Motorola bo na majevski konferenci Google I/O predstavilo svoj novi supermobilnik X Phone, ki bo vsaj za razred boljši od konkurence. Na njem bo nameščen mobilni operacijski sitem Android 5.0 Key Lime Pie.
Zmogljivi in vzdržljivi mobilnik Motorola X Phone naj bi po ocenah poznavalcev šel v prodajo kot vroče žemljice.
Zmogljivi in vzdržljivi mobilnik Motorola X Phone naj bi po ocenah poznavalcev šel v prodajo kot vroče žemljice.

Google naj bi novi mobilni operacijski sitem Android 5.0 Key Lime Pie predstavil na konferenci Google I/O (http://goo.gl/tcvuc). Ta naj bi bil najprej nameščen na pametnem mobilnem telefonu Motorola X Phone, ki naj bi prevzel celo lovoriko najboljšega mobilnika na modrem planetu.

Ohišje mobilnika Motorola X Phone bo izdelano iz kevlarja, kar pomeni, da bo odporno na padce in udarce ter celo na vodo in prah. Za prikazovanje slik bo na voljo visokoločljivi zaslon s 4,8-palčno (12,2-centimetrsko) diagonalo, medtem ko bo preračunavanju podatkov kos 4-jedrni procesor Samsung. Najzmogljivejši model pametnega mobilnega telefona Motorola X Phone bo za shranjevanje podatkov ponujal kar 128 gigabajtov prostora, ki ga bo moč celo razširiti z uporabo pomnilniške kartice microSD. Za zajem kakovostnih fotografij in videoposnetkov pa bo poskrbelo napredno Sonyjevo tipalo Exmor. Mobilniku Motorola X Phone bo dovolj dolgo avtonomijo zagotavljala baterija zmogljivosti več kot 3.000 miliamper ur.

Več tehničnih podrobnosti o izjemno zanimivem pametnem mobilnem telefonu bo Google razril na majevski konferenci Google I/O. Mobilnik Motorola X Phone naj bi bil v ZDA naprodaj še pred pričetkom poletja, na staro celino pa naj bi zašel predvidoma konec poletja oziroma najkasneje v začetku jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku