Prenosni računalniki
22.11.2018 10:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljša darila, ki jih lahko izberete za uporabnike Applovega Mac-a

Najboljša darila, ki jih lahko izberete za uporabnike Applovega Mac-a
Najboljša darila, ki jih lahko izberete za uporabnike Applovega Mac-a

Pred nami je ponovni tisti čas v letu, ko globoko razmišljamo o tem, kaj kupiti svojim najbližnjim, in če imamo med nami Mac uporabnika, zna biti zadeva po eni strani še bolj zapletena, po drugi strani pa bolj zabavna. Portal AppleInsider je izbral nekaj predlogov daril, ki bi jih gotovo bil vesel vsak Mac uporabnik. Pa začnimo …

Microsoft Office Home & Student 2019

Če se boste odločili, da nekomu podarite Microsoft Word, Excel in PowerPoint, si boste morda nakopali nekaj dodatnih vprašanj s prejemnikove strani. Zagotovo bi težko rekli, da gre za najbolj tipično darilo. Ne glede na to se boste najprej soočili z dokaj kompliciranim procesom nakupa paketa.

Microsoft si želi, da vsak, ki kupi Office, to naredi preko naročnine. Za to obstaja kar nekaj prednosti, za začetek pa boste primorani plačati 149 ameriških dolarjev (preračunanih 132 evrov), da boste aktivirali osnovni paket. To pomeni: nikakršnih mesečnih naročnin, brez obnovitev letne naročnine, samo Word, Excel in PowerPoint za vedno.

Če se odločite za nakup paketa Microsoft Office Home & Student 2019, boste svojim najdražjim olajšali tudi izbiro, katera verzija naj bi bila prava. Preverili smo pakete Home, Personal in Business, vendar je zgoraj predstavljena verzija zagotovo najboljša vrednost za denar, ki ga odštejemo. Mogoče lahko zaključimo, da Office ni ravno najbolj kreativno darilo, je pa vsekakor zelo uporabno.

Logitech MX Master 2S

Še ena v vrsti ne najbolj kreativnih daril, vendar verjemite, da enkrat, ko poizkusite miško MX Master 2S ($99.99 – preračunanih 88 evrov), se težko vrnete nazaj. Govorimo o izjemno udobni miški s 4,000dpi senzorjem, ki bi moral enako dobro delati na vseh podlagah – tudi steklu ali mizah. Miško MX lahko uporabljamo istočasno na treh različnih napravah.


Edina kritika, ki bi jo namenili dotični miški, sta nekoliko čudno oblikovana gumba “naprej” in “nazaj”. Na ta dva gumba se je potrebno navaditi, kajti hitro se lahko zgodi, da ju kliknemo po nesreči.


HyperX Cloud Mix

Cloud Mix ($199.99 – preračunanih 176 evrov) je vrhunski set slušalk, ki jih lahko uporabljamo tako za naprave Mac kot iPhone. Ko recimo končamo z igranjem iger ali ko zaključimo s sestankom na Mac-u, lahko preprosto izklopimo 3,5 mm kabel, vklopimo Bluetooth povezavo in poslušamo glasbo na sprehodu. Slušalke poleg kvalitetnega zvoka ponujajo super mobilno izkušnjo, s katero upravljamo preko mikrofona in nekaj gumbi.


TwelveSouth Curve

Curve ($49.99 – preračunanih 44 evrov) dvigne MacBook na višjo pozicijo, da lahko lažje gledamo v zaslon, hkrati pa s tem pridobimo nekaj prostora na mizi. To je lahko še kako prikladno, če uporabljamo Thunderbolt vhod ali katerega od zunanjih pomnilnikov. Pomembno je izpostaviti, da je Curve kompatibilen z vsemi napravami MacBook.


Twelve South BookArc Stand za MacBook

Medtem, ko je lahko povezovanje MacBook-a ali MacBook Pro-ja v “dock” zelo koristno, saj lahko na tak način izkoristimo večje ekrane ali ostale dodatke, vsi uporabniki ne želijo pustiti prenosnik odprt, kajti odprt prenosnik zavzame precej prostora. Stojalo Twelve South BookArc Stand ($49.95 – preračunanih 44 evrov) drži MacBook vertikalno (kot lahko vidimo na sliki) in tako še dodatno sprazni prostor na mizi, hkrati pa pusti vse vhode proste, da lahko priključimo dodatke ali zunanje monitorje.


Stojalo je narejeno tako, da mu lahko prilagamo tri različne velikosti nastavkov, kar pomeni, da je stojalo kota primerno tako za tanjše in debelejše modele prenosnikov. Izberemo lahko recimo tudi barvo stojala, ki jo potem kombiniramo z barvo prenosnika.


Hideit MiniU Mount za Mac Mini

Ali poznate koga, ki je kupil novi Mac mini, vendar ga ne želi imeti na mizi, ali pa si celo bolj želi iMac? Če so na zadnji strani monitorja na voljo dodatni VESA priključki, potem je Hideit MiniU Mount ($18.99 – preračunanih 17 evrov) morda prava rešitev. Kot lahko vidimo na sliki, na zadnji strani monitorja z uporabo posebnih nosilcev skrijemo Apple mini, vendar ga imamo ves čas na dosegu roke, če ga potrebujemo.


Vsak ustrezen monitor se lahko tako spremeni v “iMac”, držalo pa omogoča uporabo podobnega števila vhodov kot pravi iMac.


Knomo Bungo torba

Znamka izvira iz Londona. Knomo je sicer visokokvalitetna blagovna znamka torb in kovčkov. Svetujemo vam, da si ogledate celotno serijo, kajti torba Bungo je zgolj ena od resnično kvalitetnih. Uporabniki poročajo, da torbo redno uporabljajo že tri leta in je še vedno kot nova.

40-centimetrska torba je zelo prostorna, na voljo pa je v rjavi in črni barvi. Cena torbe je 308 evrov.

WD 3TB My Passport

Vsi se verjetno strinjamo, da imeti varnostno kopijo podatkov ni slaba ideja. Kljub temu pa smo se verjetno prav tako vsi že soočili s problemom prenašanja zunanjih diskov. WD 3TB My Passport vsem tem uporabnikom ponuja zanimivo rešitev, s katero ne bodo imeli izgovorov, da so izgubili kakšne podatke.

WD 3TB My Passport za Mac ($104.99 – preračunanih 93 evrov) ponuja več kot samo kapaciteto za ljudi, ki potrebujejo varnostne kopije podatkov. Ta model je recimo že formatiran za sistem macOS, saj ponuja različno WD programsko opremo, ki ohranja tudi podatke iz družbenih omrežij in oblačnih storitev.


Če med zgoraj naštetimi produkti niste našli pravega za Mac uporabnike v vašem krogu, verjamemo, da je na trgu še veliko več produktov, ki na tak ali drugačen način ustrezajo vašim željam. Dejstvo je, da ljudje dandanes pri nakupovanju daril ne razmišljajo samo na to, da je darilo uporabno, temveč mora predvsem v primeru tehnoloških daril biti tudi varno in v skladu z vsemi specifikacijami naprav. Kakšna darila pa vi kupujete, ko izbirate med tehnološkimi darili? Z veseljem bomo prebrali vaše predloge in mnenja v komentarjih. Mogoče pa tudi na tak način s skupnimi močmi pomagamo bralcem, da dobijo ideje za nakup daril.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku