Računalništvo, telefonija
28.04.2009 09:01
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nagrajena inovacija podjetja Audax

Audax d.o.o - Ax.NET
Audax d.o.o - Ax.NET

Audax d.o.o

., pridruženi član Tehnološkega parka Ljubljana, je za inovacijo Ax.NET – za prenos digitalnega medicinskega slikovnega gradiva iz RTG kabineta v ordinacijo napotenega zdravnika, prejel srebrno priznanje. Nagrajena inovacija je torej Ax.Net.

Slavnostna podelitev nagrajene inovacije je potekala na prireditvi Inovativnost – izzivi gospodarskega razvoja. Podjetje Audax d.o.o., ki se od nastanka leta 1994 ukvarja s tehnično informatiko v slovenski strojniški industriji ter medicinsko informatiko, je razvilo tudi programsko opremo Ax.VrhniškiDENT za zasebne zobozdravstvene ordinacije, ki jo uporablja več sto zasebnih zobozdravstvenih združb.

V programski opremi Ax.VrhniškiDENT je posebej podrobno razvita digitalna kartoteka pacienta. Sistem Ax.NET pa predstavlja komplementarno nadgradnjo digitalne kartoteke, ki prinaša prednosti napotnim zdravnikom pri diagnostičnih procesih ter urejanju dokumentacije, pa tudi pacientu, saj veča dostopnost do zdravnika, zmanjšuje potrebo po ponovnih obiskih namenjenih odčitavanju.


Prijavi napako v članku