Procesorji
20.09.2010 15:02

Deli z drugimi:

Share

Nadgradnja procesorjev Intel proti plačilu

Intel svoje izkušnje prenaša tudi na izdelavo pogonov SSD.
Intel svoje izkušnje prenaša tudi na izdelavo pogonov SSD.

Podjetje Intel je v letošnjem letu ponudilo v prodajo številne procesorje družin Core, ki se medsebojno razlikujejo le glede dodatnih funkcionalnosti. Štirijedrni procesorji Core i5 in Core i7 so na primer v osnovi povsem enaki, le da slednji razpolagajo še s tehnologijo HyperThreading. Dvojedrna procesorja Core i3 in Core i5 se medsebojno razlikujeta le glede tehnologije Turbo Boost. In še bi lahko naštevali.

Z namenom, da bi lahko kupci šibkejših procesorjev na hiter in enostaven način povečali njihovo zmogljivost in funkcionalnosti, je podjetje Intel preko storitve Upgrade Service ponudilo v prodajo izjemno zanimive kupone Upgrade Card. Tu dejansko gre za namensko programsko opremo, ki ob vnosu skrite številke odklene predhodno nedostopne funkcionalnosti procesorjev.

Z nakupom in aktivacijo kupona Upgrade Cards za procesor Intel Pentium G6951 bomo pridobili dodaten megabajt tretjenivojskega predpomnilnika in podporo za tehnologijo HyperThreading. Zanj je potrebno v prosti prodaji odšteti preračunanih 40 evrov oziroma 60 odstotkov prodajne vrednosti procesorja. S tem bomo procesor Intel Pentium G6951 dejansko »preobrazili« v nekoliko počasnejši in občutno dražji Core i3.

Za nadgradnjo, ki je seveda primerna le za lastnike »starejših« računalnikov, potrebujemo prednameščeni Microsoftov operacijski sistem Windows 7. Ponudba podjetja Intel, ki je vsaj zaenkrat še vedno v poskusni fazi, je trenutno žal omejena le na Kanado, Nizozemsko, Španijo in Združene države Amerike. V kolikor bo storitev uspešna, jo bo podjetje Intel v naslednjem letu zagotovo ponudilo še za ostale procesorje in države.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku