Telefoni
18.05.2018 06:55
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na ta telefon lahko shranimo kar 1 terabajt podatkov

Na ta telefon lahko shranimo kar 1 terabajt podatkov
Na ta telefon lahko shranimo kar 1 terabajt podatkov

Pametni telefoni so danes v resnici mali računalniki z zaslonom na dotik in nekoliko drugačnim operacijskim sistemom, saj lahko z njimi počnemo že marsikaj. To je tudi razlog, zakaj so inženirji podjetja Smartisan pripravili pametni mobilni telefon z oznako R1, na katerega lahko shranimo kar en terabajt podatkov. Gre za vgrajeni pomnilnik (brez uporabe pomnilniške kartice), ki je povrh vsega še zelo hiter, saj gre dejansko za pogon Solid State z vmesnikom UFS 2.1.

Terabajt razpoložljivega prostora za shranjevanje podatkov ima seveda tudi svojo ceno, saj je telefon Smartisan R1 v Združenih državah Amerike vrednoten na kar preračunanih 1.190 evrov. Tu so seveda na voljo tudi manj zmogljivi modeli novosti, če en terabajt pomnilnika ni potreben. Vstopna različica je opremljena s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora, zanjo pa je treba odšteti preračunanih 465 evrov, za dvakrat več prostora (128 gigabajtov) pa preračunanih 530 evrov. Različica, opremljena z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora, pa je vrednotena na preračunanih 600 evrov, različica s terabajtom prostora pa ima še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika.

Pametni mobilni telefon Smartisan R1 ne razočara niti glede preostale strojne opreme, saj je opremljen s 15,7-centimetrskim (6,17-palčnim) zaslonom z ločljivostjo kar 2.424 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18,7 proti 9. Zaslon ima manjšo zarezo za spletno kamero in ponuja kontrastno razmerje 1.500 proti 1. Za tekoče delovanje skrbi zmogljivi procesor Snapdragon 845, medtem ko so za zajem sebkov in fotografij na voljo spletna kamera ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk in digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 20 milijonov točk.

Za večurno brezskrbno uporabo novosti skrbi baterija kapacitete 3.600 miliamper ur, za hitro polnjenje pa je bilo poskrbljeno s tehnologijo Quick Charge 4+. Pametni mobilni telefon Smartisan R1 je na voljo v črni in modri barvi, meri 153,3 x 74,5 x 7,9 milimetrov in tehta 170 gramov. Na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Smartisan OS (različica 6.66), ki seveda temelji na Androidu. Več informacij o novosti je na voljo na povezavi https://www.smartisan.com/r1/overview.


Prijavi napako v članku