Mrežna oprema
22.03.2013 11:28

Deli z drugimi:

Share

Na prvi Ciscovi konferenci SEE SP Mobility conference so se v Portorožu zbrali vodilni ponudniki

Na prvi Ciscovi konferenci SEE SP Mobility conference so se v Portorožu zbrali vodilni ponudniki
Na prvi Ciscovi konferenci SEE SP Mobility conference so se v Portorožu zbrali vodilni ponudniki

Multinacionalno podjetje Cisco je vodilni svetovni vodja na področju spletnih tehnologij Skupaj s Ciscovimi partnerji so organizirali prvo regionalno konferenco SEE SP Mobility conference, ki poteka v Portorožu, od 18. Do 20. Marca. Udeležili so se je predstavniki iz več kot 15 telekomunikacijskih družb iz desetih držav jugovzhodne Evrope, osrednja tema pa je najnovejši trend mobilnosti in njegovem pomenu za ponudnike v regiji.

Ker je vse več naprednih naprav, ki uporabljajo svetovni splet, dostopnih končnim uporabnikom, telekomunikacijske družbe opažajo vse večje povpraševanje po večjih hitrostih internetne povezave in spletov. Po Ciscovem indeksu Mobile Visual Networking (VNI) je bil lanskoletni promet podatkov na mobilnih napravah (ki je znašal 885 petabitov mesečno), skoraj dvanajstkrat večji od celotnega internetnega prometa leta 2000 (75 petabitov mesečno).

“Naša predvidevanja iz najnovejšega VNI poročila so, da se bo globalni promet podatkov na mobilnih napravah v času od leta 2012 do 2017 za 13-krat povečal,” je izjavila Teresa McEneny, direktorica za mobilni internet v sektorju za globalne ponudnike v družbi Cisco. “To povečanje pomeni veliko priložnost za telekomunikacijske družbe, ki na trg lahko uvedejo nove storitve, bodisi na področju videa na mobilnih napravah in lokacijskih servisov bodisi s kombiniranjem 3G/4G-omrežja in WiFi-ja.”


V srednji in vzhodni Evropi, ki vključuje tudi Slovenijo, Cisco pričakuje, da se bo izmenjava podatkov po mobilnih napravah povečala skoraj dvakrat v primerjavi s fiksnim IP-prometom, s skupno letno rastjo (CAGR) 63 odstotkov med letoma 2012 in 2017.

“Povečanje mobilnosti predstavlja precejšnjo poslovno možnost za družbe v vseh segmentih poslovanja. Uspeh pa ni zagotovljen. Številne družbe se bodo soočile s tako imenovanim “mobilnim paradoksom”, tj. kljub velikim poslovnim možnostim ne bodo mogle obstati. Družba Cisco jim lahko pomaga, tako da pripravi strategijo za prihodnost,” je izjavil Jožek Gruškovnjak, direktor sektorja za opravljanje storitev v okviru skupine Internet Business Solutions Group, delu, ki opravlja storitve strateškega svetovanja v družbi Cisco.


Prijavi napako v članku