Računalništvo, telefonija
16.12.2019 07:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na kaj morate misliti, ko kupujete tiskalnik PVC kartic

Najpogosteje so PVC kartice uporabljene kot identifikacijske kartice, članske izkaznice, darilne kartice, kartice ugodnosti, kartice zvestobe, akreditacijske kartice, študentske izkaznice, abonmajske kartice ipd. Za tisk in personalizacijo kartic so na voljo različne tehnologije, kartice pa so lahko opremljene z različnimi elementi. Če izberete domači tisk, boste potrebovali tiskalnik PVC kartic. Ti pa niso vsi enaki, zato je pomembno, da se vprašate o funkcionalnostih, ki jih potrebuje, da boste pokrili vse poslovne potrebe. Ta priročnik vas bo popeljal skozi vprašanja, ki si jih morate zastaviti, ko izbirate tiskalnik kartic za vaše podjetje ali organizacijo.
Na kaj morate misliti, ko kupujete tiskalnik PVC kartic
Na kaj morate misliti, ko kupujete tiskalnik PVC kartic

Boste kartice potrebovali enkrat ali večkrat?

Preden se odločite za nakup tiskalnika, je dobro razmisliti, ali sploh potrebujete tiskalnik. Druga možnosti, lahko bolj cenovno ugodna, so predtiskane kartice natisnjene z offset tehnologijo tiska, vendar jih morate dati tiskati vsaj 500 kosov.

Enostranske ali dvostranske kartice

Veste ali boste tiskali obojestranske kartice ali enostranske? Od tega je odvisno kakšen tiskalnik boste potrebovali za tisk kartic. Nekateri tiskalniki kartic namreč tiskajo samo na eno stran kartice. Ti se navadno imenujejo »enostranski« tiskalniki. Primer tiskalnika, ki omogoča enostranski tisk je Zebra ZC100. Če želite dvostranski tiskalnik kartic, boste potrebovali primeren tiskalnik kot je Zebra ZC300. Če želite tiskati v barvah ali črno-belo na obe strani, boste želeli izbrati dvostranski tiskalnik kartic.


Kako obstojne želite, da so vaše kartice?

Razmislite tudi o opciji tiskalnika, ki je sposoben laminiranja, če bodo kartice uporabljene zunaj, v stiku s kemikalijami ali bodo morale biti kos abrezivnemu stiku. Če želite, da bodo kartice zdržale več kot eno leto pod težjimi pogoji, morajo vaše kartice čez postopek laminiranja, pri katerem se na površino kartice doda tanek, prozoren ali hologramski zaščitni sloj, ki ščiti kartico in tisk na karticah. Če izberete tiskalnik, ki omogoča laminiranje, uporabite kompozitne PET/PVC kartice namesto 100% PVC kartic. Kompozitne PET/PVC kartice so oblikovane tako, da zdržijo toplotno obdelavo pri postopku laminiranja. Primeren tiskalnik, ki vam omogoča laminacijo, je Zebra ZXP7 ali Zebra ZXP9. Prav tako je vredno omeniti da se laminacija s hologrami uporablja kot varnostni mehanizem proti ponarejanju, ker je hologram zelo težko ponarediti.


Povezava tiskalnika v omrežje

Ali želite, da bi bil tiskalnik povezan v omrežje, tako da lahko nanj tiska več zaposlenih? Večina tiskalnikov za tisk na PVC kartice je zdaj standardno opremljenih z USB vmesnikom, niso pa vedno tiskalniki opremljeni tudi z Ethernet vmesnikom, kateri vam omogoča, da lahko nanj tiska več uporabnikov, brez priklopa s kablom.


Programska oprema za oblikovanje in tiskanje kartic

Za oblikovanje in tisk PVC kartic boste potrebovali še programsko opremo, ki vam bo omogočila hitro in enostavno oblikovanje in tiskanje. Pri programski opremi CardPresso lahko izbirate med več verzijami, o katerih si več lahko ogledate na naslednji povezavi.


Več o tem izbiri tiskalnika preberite na spletni strani strokovnjakov za tisk PVC kartic, Info-kod d.o.o.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INFO-KOD d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INFO-KOD d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

info-kod logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INFO-KOD d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku