Računalništvo, telefonija
28.02.2017 13:44
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MWC 2017: Lenovo z dvema novima tablicama

Poslovanje Lenova je spodbujala rast na področju računalniške opreme
Poslovanje Lenova je spodbujala rast na področju računalniške opreme

Tablični računalniki so znova v središču pozornosti. Na Svetovnem mobilnem kongresu v Barceloni so poleg podjetja Samsung, nove modele tablic predstavili tudi pri Lenovu. Kupcem so na voljo ablice imenovane Lenovo Tab 4 Series. Največja razlika med njima je velikost zaslona. Pri manjšem modelu je velikost zaslona primerljiva z applovo iPad Mini tablico. Večji model pa se po velikosti lahko primerja s klasičnimi tablicami kot je na primer iPad. Medtem, ko Samsung z Galaxy Tab S3 cilja predvsem na kupce dražjih tabličnih računalnikov, pa so pri Lenovu osredotočeni na drugi tržni segment. S cenami od 100 pa do 250 ameriških dolarjev ciljajo na potencialne kupce amazonovih Fire tabličnih računalnikov.

Obe tablici poganja najnovejša različica operacijskega sistema Android Nougat. Poleg velikosti so razlike med obema modeloma tudi pri internih specifikacijah. Zaslon pri Plus verziji je HD medtem, ko se manjša tablica mora zadovoljiti z resolucijo 1.200X800. Razlike so tudi pri količini RAM. Večja ima na voljo 3GB ali 4GB RAM medtem, ko je za manjšo namenjeno zgolj 2GB RAM. To pa je povsem dovolj saj je predvsem manjša tablica namenjena otrokom. V ta namen pri Lenovu ponujajo dodatke kot so filtri za brskanje po spletu in določevanja časa, ki ga lahko otrok preživi na tabličnem računalniku. Predstavljen je bil tudi otroški ovitek, ki ublaži padce tablice na tla in s tem prepreči, da bi prišlo do resnejših poškodb.

Dejstvo, da so tablični računalniki znova bolj v središču pozornosti je dobrodošlo saj panoga potrebuje osvežitev ponudbe. Marca se pričakuje, da bodo novo generacijo tabličnih računalnikov predstavili pri Applu. Samsung, Lenovo, Microsoft in Apple tako trdno verjamejo v prihodnost tabličnih računalnikov in posledično se kupci lahko veselijo boljše ponudbe ne glede na to za katero platformo se odločajo.Prijavi napako v članku