Računalništvo, telefonija
05.04.2005 08:56
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

mpio prenosni avdio predvajalniki

Podjetje JAE d.o.o., uvoznik medijskih predvajalnikov mpio, je predstavilo pomlajeno družino prenosnih predvajalnikov priznane blagovne znamke. Nekateri predvajalniki, kot je nagrajeni FG 100 so sedaj na voljo z večjim pomnilnikom, hkrati pa so tržišču predstavili tudi povsem nove predvajalnike, kot sta HD 300 in FL 300.

mpio FG 100


mpio FG 100

Edinstveno oblikovani prenosni avdio predvajalnik podpira predvajanje MP3, WMA in ASF avdio datotek z vgrajenih 256 ali 512 MB pomnilnika. Zaradi majhne porabe energije zmore FG 100 z eno samo alkalno baterijo AA predvajati do 43 ur glasbe. Vgrajeni USB 2.0 vmesnik omogoča prenašanje podatkov s hitrostmi do 40 Mb/s, tako da lahko glasbeno datoteko v hipu prenesemo na predvajalnik.
Vendar pa FG 100 ni le zmogljiv prenostni predvajalnik, saj ima vgrajen FM radijski sprejemnik in mikrofon s funkcijo snemanja, tako da ga je moč uporabljati kot diktafon ali za snemanje priljubljenih radijskih postaj. Vgrajen 4-vrstični OLED zaslon je osvetljen v dveh barvah, oranžni in modri na črni podlagi.

mpio HD 300


mpio HD 300

Gre za eleganten prenosni avdio predvajalnik z 20 GB trdim diskom, izboljšanim USB 2.0 vmesnikom in SRS avdio izhodom moči 30 mW. Največja odlika tega prenosnega avdio predvajalnika je vgrajen trdi disk, na katerega lahko zapišemo preko 5.000 MP3 datotek (velikosti 4 MB) ali kar 35 DiVX filmov velikosti 700 MB. Zahvaljujoč hitremu USB 2.0 vmesniku, je prenašanje datotek na disk bliskovito hitro.
Čeprav ga lahko uporabljamo kot prenosni trdi disk, HD 300 najbolj blesti pri predvajanju glasbe. Vgrajena elektronika podpira avdio zapis v formatih MP3, OGG, WMA, WAV in ASF, podprti pa so tudi seznami datotek (playlist) v formatih M3U in PLS. Iskanje datotek je preprosto, saj HD 300 podpira prikaz ID3 podatkov, kar pomeni, da lahko iščemo skladbe po izvajalcu, albumu, žanru, naslovu ali imenu datoteke. Dodaten plus je vgrajeni radijski sprejemnik s samodejno nastavitvijo in pomnilnikom za radijske postaje.

mpio FY 400

FY 400 je prenosni avdio predvajalnik, radijski sprejemik in diktafon. Preprosta in uporabna oblika, veliko podprtih avdio formatov in vgrajeni FM radijski sprejemnik zagotavljajo, da nam na poti nikoli ne bo dolgčas. Vgrajen je avdio izenačevalnik s sedmimi EQ nastavitvami (Normal/Pop/Jazz/Classic/Vocal/Rock/User) ter petimi uporabniško nastavljivimi kanali.


Prijavi napako v članku