Spletni brskalniki
05.06.2013 06:38
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mozilla in Foxconn predstavila prvo tablico Firefox OS

Organizacija Mozilla je skupaj s podjetjem Foxconn na sejmu Computex 2013 razkrila prvi lasten tablični računalnik z mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS. Novost naj bi bila v državah v razvoju naprodaj še pred jesenjo, proti koncu leta pa naj bi zašla še na evropski in ameriški trg.
Mobilni operacijski sistem Firefox OS se odlično prilega tabličnim računalnikom!
Mobilni operacijski sistem Firefox OS se odlično prilega tabličnim računalnikom!

Spletne govorice o nameri organizacije Mozilla, da v sodelovanju s podjetjem Foxconn pripravi lasten tablični računalnik z mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS, so se naposled le izkazale za resnične. Mozilla je namreč skupaj z največjim proizvajalcem elektronskih naprav na svetu na sejmu Computex 2013 prestavila prva tablična računalnika s prednameščenim operacijskim sistemom Firefox OS. Podjetje Foxconn je s podpisom sporazuma o sodelovanju dejansko postal že 19. Mozillin partner za pripravo mobilnih naprav Firefox OS.

Čeprav organizacija Mozilla in podjetje Foxconn na sejmu Computex 2013 nista razkrila nobene podrobnosti o prvem tabličnem računalniku Firefox OS, se na spletu šušlja, da bo novost po vsej verjetnosti opremljena s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom, saj so tovrstne tablice med uporabniki izjemno priljubljene. Poleg tega naj bi bilo tablico mogoče kupiti po zelo ugodni ceni, sprva pa naj bi bila naprodaj le v državah v razvoju. Proti koncu leta pa naj bi zmogljive tablice Firefox OS zašle še na evropski in ameriški trg.

Kratko predstavitev prvega tabličnega računalnika Firefox OS na računalniškem sejmu Computex 2013 si lahko ogledate s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/ym8Vp. Sodeč po video posnetku bo novost izjemno odzivna, uporabna in opremljena z nadvse všečnim grafičnim vmesnikom.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku