Spletni brskalniki
04.01.2010 11:20
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mozilla dokončala mobilni spletni brskalnik Fennec

Mobilni Firefox je kot nalašč za hitro deskanje po svetovnem spletu z mobilnimi napravami.
Mobilni Firefox je kot nalašč za hitro deskanje po svetovnem spletu z mobilnimi napravami.

Programerji organizacije Mozilla so naznanili uspešen zaključek razvoja mobilne različice odprtokodnega spletnega brskalnika Firefox, ki je nastajaj pod razvojno oznako Fennec. Novi mobilni spletni brskalnik Firefox bo sprva na voljo le za pametni mobilni telefon Nokia N900, ki temelji na osnovi odprtokodne platforme Maemo 5 in predstavlja neposredno konkurenco mobilnima aparatoma Apple iPhone in RIM Blackberry.

Nekoliko kasneje bo mobilna različica odprtokodnega spletnega brskalnika Firefox na voljo še za mobilna operacijska sistema Microsoft Windows Mobile in Google Android. Uporabniki mobilnih telefonov Apple iPhone pa se bodo morali obrisali pod nosom zaradi stroge licenčne politike podjetja iz Cupertina.

Mobilna različica odprtokodnega spletnega brskalnika Firefox bo zagotovo navdušila številne spletne deskarje, saj je opremljena s funkcionalnostjo, ki krmilne tipke na robovih zaslona prikliče z dotikom površine zaslona ali s prehodom miškinega kazalca. Tu seveda ne gre zanemariti niti odlične združljivosti mobilnega spletnega brskalnika s standardi za prikaz spletnih vsebin Acid 3 organizacije W3C.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku