Telefonija
16.09.2005 13:19
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Moneta v telefonski prodaji

Mobitel in Nova KBM sta razvila nov kanal Moneta v telefonski prodaji. Ponuja ga že 9 ponudnikov, ki svoje storitve prodajajo tudi na daljavo prek telefona, saj Moneta v telefonski prodaji omogoča uporabnikom nakupe prek svojih mobilnikov na zelo enostaven in uporabniku prijazen način.

Med prvimi ponudniki Monete v telefonski prodaji je 9 ponudnikov, ki želijo svojim kupcem, naročnikom Mobitel GSM/UMTS, naročnikom Debitela ali uporabnikom Monete pri Novi KBM (naročnikom enega od navedenih mobilnih operaterjev ali Mobiuporabnikom), omogočiti hitro, varno in pregledno brezgotovinsko plačevanje z mobilnikom. Prvi ponudniki Monete v telefonski prodaji so Eventim, SNG Drama Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, Slovensko narodno gledališče Maribor, Holiday-control.net, Lecka.net, Esiti, Avtobusna postaja Ljubljana in Vzajemna.
Moneta v telefonski prodaji omogoča hitro izpolnitev nakupne želje, saj se naročilo in plačilo z uporabo mobilnika opravi v nekaj korakih. Postopek plačevanja z Moneto v telefonski prodaji je podoben kot pri plačilu z Moneto Internet, a je za uporabnika lahko še hitrejši in prijaznejši. Kupec pokliče telefonski studio in nato vse podrobnosti nakupa opravi v prijetnem pogovoru z operaterjem, ki vodi postopek plačevanja.

Potek plačevanja:
• Uporabnik pokliče na številko, napisano v oglasu prodaje na daljavo.
• Z operaterjem ponudnika se dogovori za izdelke, storitve, način dostave in ceno.
• Operaterju ponudnika pove svojo mobilno številko.
• Med pogovorom operater v sistem vnese znesek plačila, opis predmeta nakupa ter mobilno številko kupca.
• Uporabnik podatke prejme v obliki sporočila SMS. Če se s transakcijo strinja, operaterju sporoči enkratno geslo, ki je sestavni del prejetega sporočila SMS.
• Poleg operaterja potrdi opravljeni nakup tudi potrditveni SMS, ki ga uporabnik prejme ob nakupu.

Če uporabnik potrebuje račun na podjetje ali svoje ime, operaterju pove tudi natančen naslov in davčno številko. Pridobitev sporočila SMS z enkratnim varnostnim geslom in potrditvenega SMS-a je brezplačna.

Moneta je storitev mobilnega plačevanja, ki vključuje plačila z Moneto na internetu, avtomatih, terminalih ter Moneto v telefonski prodaji, ki je bila prvič predstavljena maja 2005, v okviru sejma Hevreka. Z Moneto uporabniki plačujejo na več kot 4.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, število pa narašča iz dneva v dan. Moneto je uporabilo že prek 100.000 uporabnikov, ki so opravili več kot milijon transakcij. Več informacij o storitvi mobilnega plačevanja Moneta je objavljenih na www.moneta.si.


Prijavi napako v članku