Računalništvo, telefonija
18.06.2004 14:33

Deli z drugimi:

Share

Mobitelov portal Planet tudi v Srbiji

Danes je bila podpisana pogodba med Mobitelovo hčerinsko družbo Planet 9 in ponudnikom vsebin Telekoma Srbije, na podlagi katere bo lahko različica multimedijskega portala Planet zaživela tudi na srbskem tržišču. To je prvi primer neposrednega izvoza katere od Mobitelovih rešitev v tujino in je rezultat dolgoročne krovne pogodbe, sklenjene med Mobitelom in Telekomom Srbije v začetku maja. Multimedijski portal Planet bo prva storitev, ki jo je razvil Mobitel in bo v prilagojeni različici v okviru tovrstnega sodelovanja zaživela na srbskem trgu. Uspešen nastop v Srbiji je lahko dobro izhodišče za nadaljnje Mobitelove tržne aktivnosti v povezavi z operaterji držav nekdanje Jugoslavije in Balkana.

S podpisom pogodbe je Telekom Srbije pridobil pravice za uporabo tehnološke infrastrukture portala Planet, rešitve za administracijo, urejanje ter objavo vsebin na portalu in platforme za prenos multimedijskih vsebin v mobilne terminale. Vse omenjene tehnologije so plod Mobitelovega lastnega razvoja. Mobitel bo opravil tudi namestitev in integracijo sistema v omrežje Telekoma Srbije ter povezavo z njihovim obračunskim sistemom. Srbski telekomunikacijski operater ima 1,9 milijona uporabnikov in 50-odstotni tržni delež na srbskem trgu mobilnih telekomunikacij. Z uvedbo mobilnega multimedijskega portala si nadeja okrepiti svoje konkurenčne prednosti.

Mobitel si bo v prihodnje prizadeval tudi z drugimi operaterji, predvsem na Balkanu in v državah nekdanje Jugoslavije, vzpostaviti podobna sodelovanja, saj je zaradi dobrega poznavanja omenjenih trgov ter tehnološke inovativnosti kompetenten tudi za razvoj primernih tehnologij in rešitev za lokalne operaterje.


Prijavi napako v članku