Telefoni
19.06.2020 09:11

Deli z drugimi:

Share

Mobilno omrežje 5G kmalu tudi za poceni telefone!

Mobilno omrežje 5G bo zaživelo tudi v mobilnih napravah nižjega cenovnega razreda.
Mobilno omrežje 5G bo zaživelo tudi v mobilnih napravah nižjega cenovnega razreda.

Podjetje Qualcomm je nedavno najavilo novi mobilni procesor družine Snapdragon, ki bo pisan na kožo cenovno ugodnim pametnim mobilnim telefonom in napravam srednjega cenovnega razreda. V mislih imamo mobilni procesor Snapdragon 690, ki lahko po eni strani nudi dovolj dobro zmogljivost, po drugi pa zagotavlja združljivost z novim mobilnim omrežjem 5G. Novost naj bi nudila do 20 odstotkov več procesorske moči in do 60 odstotkov več grafične moči v primerjavi z mobilnim procesorjem Snapdragon 675.

Združljivost z mobilnim omrežjem 5G mu zagotavlja modem Snapdragon X51, ki je bil doslej na voljo zgolj za mobilne naprave višjega cenovnega razreda. Poleg tega novost ponuja še umetno inteligenco, podporo za ločljivost 4K in zaslone z osveževanje do frekvence 120 hercev. Na voljo je tudi podpora za slikovna tipala skupne ločljivosti do 192 milijonov slikovnih točk. To dejansko nakazuje tudi na to, da bodo poceni mobilne naprave v bližnji prihodnosti opremljene tudi z zmogljivejšo strojno opremo.

Prve mobilne naprave opremljene z novim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 690 lahko pričakujemo že letos poleti. Zanj naj bi se odločilo že kar nekaj vidnejših proizvajalcev mobilnih naprav, kot so HMD Global, LG Mobile, Motorola , Sharp in TCL.


Prijavi napako v članku