Telefoni
24.07.2015 10:49

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik ZTE Axon odporen na smrtonosne bakterije!

Glavni adut mobilnika ZTE Axon je zaščitno steklo s protibakterijsko zaščito!
Glavni adut mobilnika ZTE Axon je zaščitno steklo s protibakterijsko zaščito!

Številne doslej opravljene raziskave naključnih vzorcev mobilnih telefonov so jasno pokazale, da na njih domujejo nevarne koliformne bakterije. To so mikroorganizmi, ki jih najdemo v blatu (iztrebkih) ljudi in živali ter lahko povzročijo nevarne okužbe prebavil. Ker je lahko izposoja mobilnika zaradi nevarnih bakterij celo smrtno nevarna, so pri podjetju Corning pripravili četrto generacijo stekla Gorilla Glass, ki je opremljeno s protibakterijsko zaščito iz ionskega srebra. Slednja neprestano uničuje zdravju škodljive bakterije in preprečuje njihovo širjenje ter celo zavira rast alg, plesni in glivic. Z njim pa je podjetje ZTE opremilo njegov najnovejši pametni mobilni telefon Axon, ki bo vsaj na tehnične lastnosti primeren tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije.

Pametni mobilni telefon ZTE Axon je oprelmjen s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Tu najdemo še zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 810 in hitro mobilno povezavo 4G/LTE. Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc pa je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti kar osem milijonov točk.

Pametni mobilni telefon ZTE Axon zaradi antibakterijskega stekla in relativno zmogljive strojne opreme pričakovano ne bo poceni. Za nakup novosti v predprodaji je namreč onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 410 evrov (bit.ly/ZTE-Axon-2).


Prijavi napako v članku