Telefoni
12.07.2014 10:47

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Samsung s Tizenom šele konec leta?

Operacijski sistem Tizen po vsej verjetnosti še ni dovolj izpopolnjen, da bi se lahko kosal z vodilnima operacijskima sistemoma Android in iOS.
Operacijski sistem Tizen po vsej verjetnosti še ni dovolj izpopolnjen, da bi se lahko kosal z vodilnima operacijskima sistemoma Android in iOS.

Tokrat imamo slabo novico za vse, ki ste naveličani pametnih mobilnih telefonov z nameščenimi mobilnimi operacijskimi sistemi Android in iOS. Podjetje Samsung je namreč najavilo, da njihov prvi pametni mobilni telefon s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Tizen ne bo naprodaj še vsaj do konca leta. To je južnokorejski gigant pred kratkim naznanil na konferenci v Moskvi, kjer naj bi uradno predstavil težko pričakovani pametni mobilni telefon s tržno oznako »Z«.

Najava podjetja Samsung je razočarala številne naprednejše uporabnike, saj naj bi se pametni mobilni telefon »Z« brez težav kosal z vsemi vodilnimi mobilniki Android in iOS. Ta naj bi bil namreč opremljen s 4-jedrnim procesorjem frekvence 2,3 gigahercev in dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov, 4,8-palčnim (12,2-centimetrskim) zaslonom Super AMOLED ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk, merilnikom srčnih utripov in bralnikom prstnih odtisov. Tu naj bi bile na voljo še številne funkcije Samsungovih mobilnikov družine Galaxy, in sicer bogata paleta prednameščene programske opreme, vrstica z obvestili in številni vidgeti. Piko n i pa naj bi dala še izjemno tenka oblika ter zlata in črna barva ohišja.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku