Telefoni
23.05.2012 18:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 5 s štiri palčnim zaslonom?

Večji zaslon naj bi omogočil lažje deskanje po spletu in urejanje dokumentov.
Večji zaslon naj bi omogočil lažje deskanje po spletu in urejanje dokumentov.

Dan D za ljubitelje Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone se nezadržno približuje. Tu seveda govorimo o junijski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC), kjer naj bi podjetje iz Cupertina predstavilo težko pričakovani pametni mobilni telefon iPhone 5. Da bi bilo čakanje na uradno predstavitev novosti prijetnejše, so na spletni strani 9to5Mac razkrili tako velikost kot ločljivost zaslona, s katerim bo opremljen naslednik dobro prodajanega mobilnika iPhone 4S.

Na spletni strani 9to5Mac zatrjujejo, da bo pametni mobilnik iPhone 5 opremljen s štiri palčnim oziroma 10,2-centimetrskim zaslonom in razmerjem stranic 16 proti 9. S tem naj bi Apple »odpravil« eno večjih pomanjkljivosti mobilnika iPhone 4S. Slednji je zaradi majhnega zaslona namreč praktično neuporaben za deskanje po svetovnem spletu ali pregledovanje in urejanje dokumentov. Zaslon naj bi kakovostne slike prikazoval z ločljivostjo 1.136 x 640 slikovnih točk.

Če se bodo navedbe spletne strani 9to5Mac izkazale za resnične, to pomeni, da bo gostota prikaza slik znašala okoli 323 točk na palec. To je dejansko tri točke na palec manj kot njegov predhodnik oziroma 17 točk na palec več kot pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S3. To je izjemna gostota, vsaj glede na to, da gre za večji zaslon, kot pri mobilniku iPhone 4S. Novi iPhone 5 naj bi za nameček ohranil fizični gumb »domov«, čeprav se je v zadnjem obdobju špekulirajo, da naj bi bil v celoti na dotik.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku