Telefoni
29.11.2011 12:03

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik iPhone 5 končno na poti?

Mobilnik iPhone 5 naj bi bil nekoliko večji od predhodnika!
Mobilnik iPhone 5 naj bi bil nekoliko večji od predhodnika!

Čeprav težav z Applovim mobilnikom iPhone 4S ni in ni videti konca, so se na svetovnem spletu ponovno pojavile govorice o njegovem nasledniku. Mnogi poznavalci verjamejo, da naj bi tokrat šlo zares. Zanesljiv vir blizu podjetja iz Cupertina je namreč razkril, da sta družbi Hitachi Displays in Sony Mobile Display zagnali proizvodno zaslonov tako za prihajajoči pametni mobilni telefon iPhone 5 kot tablični računalnik iPad 3.

Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo novi Applov mobilnik opremljen s 4-palčnim oziroma 10,2-centimetrskim zaslonom. Če bo podjetje iz Cupertina želelo obdržati kakovost prikaza slik, bo morala ločljivost zaslona Retina znašati vsaj 1.080 x 720 slikovnih točk. Na ta način bo mogoče na najem predvajati visokoločljive vsebine formata 720p z gostoto 324 pik na palec. Družbi Hitachi Displays in Sony Mobile Display naj bi prve zaslone Applovim partnerskim podjetjem dostavili v drugi polovici decembra.

Ostalih »revolucionarnih« sprememb po mnenju številnih poznavalcev ne gre pričakovati. Mobilnik iPhone 5 naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal dvojedrni procesor A5, ki je dvakrat zmogljivejši od tistega, s katerim razpolaga iPhone 4. Za zajemanje fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Množična proizvodnja pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 in tabličnih računalnikov iPad 3 naj bi se pričela že proti koncu leta. No, pustimo se presenetiti!

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku