Telefoni
08.07.2018 10:02
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon z velikim zaslonom v elektronskem peresu?

Pametni mobilni telefoni bi v bližnji prihodnosti lahko postali nadvse kompaktni.
Pametni mobilni telefoni bi v bližnji prihodnosti lahko postali nadvse kompaktni.

Tehnologija na področju pametnih mobilnih telefonov je v zadnjih nekaj letih močno napredovala, čeprav česa revolucionarnega nismo videli. Telefoni so danes namreč opremljeni z boljšimi digitalnimi fotoaparati, več pomnilnika in hitrejšimi procesorji, na inovativnosti, ki bi izboljšale uporabo danes nepogrešljivih mobilnih naprav, pa še vedno čakamo. V to so prepričani tudi inženirji pri podjetju LG, saj so patentirali nadvse zanimiv koncept pametnega mobilnega telefona, ki je navdušil mnoge.

Iz patenta podjetja LG Electronics je razvidno, da želi podjetje pripraviti pametni mobilni telefon, ki bi bil vgrajen kar v digitalnem peresu. Novost naj bi bila opremljena z dvema zaslonoma, pri čemer bo manjši služil za prikazovanje ikon aplikacij, kratkih obvestil, ure in podobno. Večji zaslon pa bo namenjen prikazovanju vsebin, kot so videoposnetki, dokumenti, elektronskih sporočil in podobno. Pri tem bodo inženirji podjetja LG uporabili upogljivi zaslon, ki bo varno spravljen v notranjosti digitalnega peresa in ga bo uporabnik »izvlekel«, ko ga bo potreboval.

Pametno digitalno pero podjetja LG bo seveda opremljeno s prav vsemi možnostmi, ki jih danes ponujajo pametni mobilni telefoni, vključno z pospeškomerom, žiroskopom, kompasom, bralnikom prstnih odtisov, spletno kamero in podobno. Tu bosta seveda na voljo tudi mikrofon in zvočnik za opravljanje telefonskih pogovorov. Ker gre tu šele za patent, ni še znano, kdaj bo novost nared za prodajo. Vsebino patenta pa si lahko ogledate na spletnem naslovu http://bit.ly/2m2tgI1.


Prijavi napako v članku