Telefoni
21.01.2010 06:22

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon Apple iPhone z Microsoftovim spletnim iskalnikom Bing?

Bo Applov večpredstavnostni mobilni telefoni iPhone kmalu bogatejši za spletni iskalnik Bing?
Bo Applov večpredstavnostni mobilni telefoni iPhone kmalu bogatejši za spletni iskalnik Bing?

Na svetovnem spletu so se pričele z nadzvočno hitrostjo širiti govorice, da naj bi Apple kmalu prekinilo dolgoletno “prijateljstvo” z Googlom v zameno za sodelovanje s programskim gigantom Microsoft. V kolikor bo računalniškima gigantoma uspelo najti skupni jezik, potem bodo vsi bodoči večpredstavnostni mobilni telefoni iPhone kot privzeti spletni iskalnik uporabljali Bing.

Apple naj bi se za zamenjavo privzetega spletnega iskalnika na mobilnih telefonih iPhone odločil predvsem zaradi tega, ker se je podjetje Google pričelo ukvarjati s prodajo lastnega mobilnega telefona, opremljenega z lastnim operacijskim sistemom. Zamenjavo spletnega iskalnika Google za Microsoftov Bing pa bodo uporabniki mobilnih telefonov iPhone po vsej verjetnosti dobro sprejeli.

Spletni iskalnik Bing je namreč opremljen s semantično tehnologijo, ki omogoča lažje prepoznavanje stavkov in razmerij med besedami. S pomočjo nove tehnologije je novi Microsoftov spletni iskalnik bistveno učinkovitejši od konkurenčnih rešitev, saj se slednje zanašajo zgolj na primerjanje vtipkanega pojma v iskalnem polju s pojmi in podatki, najdenimi na spletnih straneh.

V kolikor se bo računalniškima gigantoma uspelo dogovoriti, potem se Microsoftu obeta precejšen delež novih uporabnikov mobilnega svetovnega spleta, medtem ko Applu ne bo več potrebno favorizirati podjetje Google, čeprav bo na iPhonu še vedno mogoče poganjati Google Maps, YouTube in Gmail.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku