Telefoni
19.04.2010 07:59
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon Apple iPhone 4G ponovno buri duhove

Novi mobilnik Apple iPhone 4G naj bi bil kot nalašč za prenos videovsebin visokih ločljivosti.
Novi mobilnik Apple iPhone 4G naj bi bil kot nalašč za prenos videovsebin visokih ločljivosti.

Na svetovnem spletu so se na začetku letošnjega leta pojavile govorice o tem, da naj bi Apple pripravljal novo različico zelo popularnega mobilnika iPhone, ki naj bi bil opremljen z brezžično tehnologijo 4G LTE (Long-term Evolution). Ta naj bi omogočala izjemno hitre prenose podatkov, kar bo seveda pisano na kožo predvsem ponudnikom večpredstavnostnih vsebin in televizijskim hišam, saj bodo uporabnikom mobilnih telefonov iPhone lahko proti plačilu ponujali prenos videovsebin visokih ločljivosti.

Pred kratkim pa so na svetovni splet pricurljale povsem nove fotografije mobilnega telefona iPhone 4G, ki kažejo na to, da naj bi bil novinec nekoliko večji od zdajšnjega modela. Poleg tega naj bi mobilnik razpolagal še s prednjo kamero za video konference in vgrajenim pomnilnikom velikosti kar 80 gigabajtov (!). Podjetje iz Cupertina naj bi novinca opremilo še z nekoliko boljšim fotoaparatom ločljivosti pet milijonov točk in zaslonom OLED.

Kdaj pa naj bi podjetje Apple dejansko ponudilo v prodajo mobilni telefon iPhone 4G, pa vsaj zaenkrat še ni znano. Po nepotrjenih informacijah se to utegne zgoditi še pred koncem leta.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku