Telefoni
15.07.2013 07:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilnik Nokia Bendit s 6-palčnim zaslonom?

Podjetje Nokia naj bi proti koncu letošnjega leta predstavilo vrhunski pametni mobilni telefon, ki bo opremljen s kar 6-palčnim zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Novost naj bi bila opremljena še z nadvse zmogljivo strojno opremo ter mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8.1.
Mobilnik Nokia Bendit z velikim zaslonom in zmogljivo strojno opremo bo kot nalašč za zahtevnejše uporabnike.
Mobilnik Nokia Bendit z velikim zaslonom in zmogljivo strojno opremo bo kot nalašč za zahtevnejše uporabnike.

Podjetje Nokia nas je pred kratkim prijetno presenetilo s fotografskim pametnim mobilnim telefonom Lumia 1020, saj se lahko pobaha z izjemno kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 41 milijonov točk, bogato strojno opremo in najnovejšim mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8 (http://goo.gl/52d3o). Finski gigant naj bi nas kmalu presenetil še z enim pametnim mobilnim telefonom, ki bo namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, saj bo opremljen s kar 6-palčnim (15,2-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Podjetje Nokia novost razvija pod oznako Bendit, v prosti prodaji pa naj bi bil na voljo proti koncu letošnjega leta.

Gigantski pametni mobilni telefon podjetja Nokia naj bi bil za nameček opremljen še z nadvse zmogljivo strojno opremo. Ta naj bi namreč obsegala 4-jedrni procesor in sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Na vgrajenem pomnilniku naj bi bil nameščen prihajajoči Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1, ki naj bi bil bogatejši za nekoliko spremenjeni grafični vmesnik, uporabnejši koledar ter možnost enostavnejšega razvrščanja nameščenih aplikacij. Med vidnejšimi novostmi bomo našli še izboljšano večopravilnost in večji nadzor pri prehajanju med posamičnimi aplikacijami.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku