Strojna oprema
05.09.2006 08:37
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni Intel Core 2 Duo

Prenosniki bodo kmalu doživeli preobrazbo, saj se je že pričela dobava prvih računalniških sistemov, zasnovanih na Intelovi mobilni tehnologiji Intel Centrino Duo in z vgrajenimi mobilnimi procesorji Intel Core 2 Duo, je sporočilo podjetje Intel. Proizvajalci osebnih računalnikov, prodajni posredniki in integratorji bodo letos izkoristili nove Intelove procesorje Core 2 Duo za več kot 200 načrtovanih računalniških sistemov, zasnovanih na Intelovi mobilni tehnologiji Centrino Duo. Prejšnji mesec predstavljeni procesorji Intel Core 2 Duo že žanjejo uspehe, proizvajalci pa so jih že pričeli dobavljati z ostalimi vrhunskimi platformami za uporabnike, to je z osebnimi računalniki za zabavo, zasnovanimi na tehnologiji Intel Viiv.

“S predstavitvijo procesorjev Intel Core 2 Duo smo samo v enem letu naredili ogromen preskok v mobilnem računalništvu in namiznih računalniških sistemih,” je povedal David (Dadi) Perlmutter, višji podpredsednik skupine za mobilnost pri Intelu. “Novi procesor je podvojil zmogljivost prenosnikov ter uporabnikom in podjetjem omogočil poglobljeno mobilno izkušnjo, z ohranjanjem nespremenjene porabe energije in delovanja baterije. Pogonska moč dveh jeder procesorjev Core 2 Duo uporabnikom pomaga pri izvajanju najzahtevnejših aplikacij, ne glede na to, kje se nahajajo.”

Procesorji Intel Core 2 Duo imajo dve procesni jedri ali t. i. “srce” računalnika, ki lahko izvajata več nalog hkrati, z manjšo porabo časa in energije. To pomeni, da bodo računalniški sistemi manjši, tanjši in bodo imeli všečen videz. Procesorji zagotavljajo tudi večjo zmogljivost gledanja videoposnetkov, igranja igric in izvajanja večpredstavnih dejavnosti, posebej med izvajanjem več aplikacij hkrati. Na primer, vgraditev procesorjev Core 2 Duo v računalniške sisteme, ki temeljijo na tehnologiji Centrino Duo, lahko izboljša gledanje in predvajanje visoko ločljivih videoposnetkov, pospeši pretvorbo glasbe v digitalni format, za prenos na predvajalnik MP3 in tudi omogoči hitrejše delovanje najnovejših protivirusnih programov.

Prenosniki, temelječi na mobilni tehnologiji Intel Centrino Duo in z vgrajenimi procesorji Core 2 Duo (razvojno ime Merom), premorejo tudi družino naborov čipov Intel 945 Express in brezžično povezavo Intel PRO/Wireless 3945ABG. Osebni računalniki za zabavo, ki temeljijo na Intelovi tehnologiji Viiv in imajo vgrajene procesorje Intel Core 2 Duo – po svetu so jih pričeli razpošiljati začetek meseca – vključujejo tudi novo družino naborov čipov Intel 965 Express in podpirajo visoko ločljivo predvajanje ter prostorski zvok do 7.1.


Prijavi napako v članku