Prenosni računalniki
30.08.2009 11:11

Deli z drugimi:

Share

Mobilni Core i7 v prenosnikih MSI

Čeprav bodo novi procesorji podatke preračunavali s štirimi sredicami, to ne bo bistveno vplivalo na avtonomijo prenosnikov MSI.
Čeprav bodo novi procesorji podatke preračunavali s štirimi sredicami, to ne bo bistveno vplivalo na avtonomijo prenosnikov MSI.

Podjetje MSI je najavilo, da bo konec septembra med prvimi pričelo tržiti prenosne računalnike, ki bodo grajeni na osnovi Intelovega mobilnega veznega čipovja P55 in energijsko varčnih procesorjev z jedri Nehalem (platforma Calpella). Prenosniki bodo opremljeni s širokokotnimi zasloni z diagonalami od 39 do 43 centimetrov in bodo imeli prednameščen novi Microsoftov operacijski sistem Windows 7.

Nova generacija prenosnikov MSI bo za preračunavanje podatkov uporabljala mobilne štirijedrne Intelove procesorje Core i7, ki bodo izdelani s pomočjo 45-nanometrske tehnologije in bodo opremljeni z napredno tehnologijo za varčevanje z dragoceno električno energijo. Šlo bo za procesorje Core i7 720M (1,6 GHz), Core i7 820M (1,73 GHZ) in Core i7 920XM (2,0 GHZ), ki bodo pri polni obremenitvi porabili do največ 45 vatov električne moči.

V sistemskem naboru vgrajena grafična rešitev bo kos celo tekočemu predvajanju video datotek formata H.264/MPEG-4 AVC, in sicer do ločljivosti 1080p. Glede na to, da bodo morali trgovci onkraj luže ob nakupu tisočih kosov novih procesorjev Core i7 odšteti med 364 in 1.054 ameriškimi dolarji, bodo novi prenosniki podjetja MSI žal vse prej kot cenovno ugodni.


Prijavi napako v članku