Računalništvo, telefonija
16.09.2016 14:47

Deli z drugimi:

Share

Mitsubishijev športni terenec prihodnosti

Mitsubishijev športni terenec prihodnosti
Mitsubishijev športni terenec prihodnosti

Po zgledu številnih japonskih proizvajalcev avtomobilov, tudi Mitsubishi na sceno pošilja konceptni GT-PHEV športni terenec z značilnim hibridnim pogonskim sistemom. Dolga leta Mitsubishi opozarja, da bodo električna vozila predstavljala prihodnost njihove proizvodnje, vendar do tega trenutka te “besede še niso postale meso”. GT-PHEV je tako lahko dobra popotnica k bodočemu produkcijskemu modelu, lahko pa vse skupaj ostane pri simpatičnemu in hkrati na žalost prenapihnjenemu modelu konceptnega vozila.

“GT” v GT-PHEV pomeni “ground tourer”, kar konotira na tradicionalne, hitre in luksuzne športne avtomobile. Pri Mitsubishiju trdijo, da je novi koncept ene vrste napoved za velike in visoko zmogljive športne terence, ki bi lahko nasledili zapuščino klasičnih Mitsubishijevih avtomobilov kot je recimo Montero. Takšnih in podobnih obljub s strani prozvajalcev avtomobilov smo že kar vajeni, zato je verjetno treba te besede vzeti z določeno mero rezerve.

Dizajn konceptnega avtomobila vključuje “Dynamic Shield” rešetke, videne na Mitsubishi Outlanderju, obdane z precej velikimi voznimi lučmi, ki so zanimivo postavljene v vertikalni položaj, glavne luči pa so postavljene nad voznimi in so tako vizualno nekoliko v ozadju. Ta postavitev in dizajn modela GT-PHEV spominja na Jeepov model Cherokee, notranjost avtomobila pa daje občutek kokpita, saj sta prostora voznika in potnika popolnoma ločena.

Mitsubishi napoveduje kar tri električne motorje in neke vrste dodatnih motorjev z notranjim zgorevanjem (Mitsubishi še ni izdal dodatnih podrobnosti). Eden od električnih motorjev pomaga pri pogonu prednjih koles, medtem ko ostala dva pomagata pri pogonu zadnjih koles, kar dela GT-PHEV avtomobil s pogonom na vsa štiri kolesa. Mitsubishi ne izdaja dodatnih informacije glede moči vozila, je pa znano, da naj bi GT-PHEV bil sposoben samo z uporabo električne energije prevoziti do 120 kilometrov.

GT-PHEV, ki bo predstavljen na Paris Motor Showu letos, bi lahko poskrbel za velik val navdušenja, vendar vpadljiv koncept za zdaj ne sovpada v realno stanje podjetja. Kljub temu, da se Outlander Plug-In Hybrid prodaja v Evropi in Aziji, je prodaja v ZDA billa že večkrat prestavljena. Japonski proizvajalec avtomobilov je med drugim priznal goljufijo pri testih v začetku tega leta na Japonskem in ima ravno zaradi tega zdaj še dodatne skrbi.


Prijavi napako v članku