Telefoni
07.06.2013 11:07

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni HTC One že avgusta?

Podjetje HTC naj bi že avgusta ponudilo v prodajo »miniaturno« različico vrhunskega pametnega mobilnega telefona One, za katero naj bi bilo potrebno odšteti le 400 evrov. Novost naj bi bila sprva naprodaj le v navezi s črno obarvanim ohišjem.
Pametni mobilni telefon HTC One Mini bo oblikovno povsem enak njegovemu zmogljivejšemu bratu.
Pametni mobilni telefon HTC One Mini bo oblikovno povsem enak njegovemu zmogljivejšemu bratu.

Ker so bili uporabniki storitev mobilne telefonije izjemno navdušeni nad mobilnikom Samsung Galaxy S4 Mini (http://goo.gl/nRMhR), so se na spletu pojavile govorice, da naj bi se za podobno potezo odločilo tudi podjetje HTC. To naj bi namreč že avgusta ponudilo v prodajo »miniaturno« različico vrhunskega pametnega mobilnega telefona One, ki naj bi bila opremljena s šibkejšo strojno opremo in bo dostopna po nekoliko nižji ceni. Estonska spretna stran forte.delfi.ee je celo objavila prve fotografije novosti, iz katerih je razvidno, da bo ta oblikovno povsem enak njegovemu zmogljivejšemu bratu.

Pametni mobilni telefon One Mini naj bi inženirji podjetja HTC opremili s 4,3-palčnim (10,9-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk, 2-jedrnim procesorjem, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za zajem fotografiji bo na voljo digitalni fotoaparat UltraPixel ločljivosti štirih milijonov točk, medtem ko bo za predvajanje ušesu prijazne glasbe poskrbel vrhunski zvočniški sistem Beats Audio.

Mobilnik HTC One Mini naj bi bil na stari celini naprodaj že konec avgusta, zanj pa naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 400 evrov. Novost bo skoraj zagotovo na voljo s črno obarvanim ohišjem, medtem ko bele inačice vsaj do konca leta ne bo na spregled.


Prijavi napako v članku