Spletni brskalniki
29.02.2012 15:38
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Milijon ameriških dolarjev za vdor v Chrome

Google Chrome je hitrejši od svetlobe!
Google Chrome je hitrejši od svetlobe!

Google je v prvi polovici februarja pripravil spletni brskalnik Chrome 17, ki je vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika. Novinec se lahko pobaha predvsem z varnejšim delovanjem in izjemno odpornostjo pred spletnimi napadi. Da tu ne gre zgolj za marketinško »nakladanje« kaže dejstvo, da Google ponuja visoke denarne nagrade vsem računalničarjem, ki jim bo uspelo odkriti pomanjkljivosti v delovanju njihovega brskalnika. V skladu za nagrade je tokrat kar preračunanih 740 tisoč evrov.

Višina nagrade v okviru varnostnega sklada Chromium Security Rewards je seveda prilagojena resnosti odkrite varnostne ranljivosti. Če bodo hekerji uspeli preko ranljivosti vdreti neposredno v spletni brskalnik Chrome, ki teče na operacijskem sistemu Windows 7, bodo v dar prejeli preračunanih 45 tisoč evrov. Če bo heker na primer odkril dve ranljivosti, bo skupno zaslužil preračunanih 90 tisoč evrov. Nagrado v višini preračunanih 30 tisoč evrov bodo prejeli tisti, ki jim bo uspelo udreti ob podpori spletnih in sistemskih hroščev. Za vse ostale vdore v Chrome bodo hekerji prejeli preračunanih 15 tisoč evrov.

Hekerji bodo svoje spretnosti vdiranja v spletni brskalnik Google Chrome lahko pokazali že na marčevski hekerski konferenci CanSecWest. Google bo nagrade iz sklada Chromium Security Rewards podeljeval toliko časa, dokler ne bo razdelil vseh 740 tisoč evrov. In to še ni vse. Vsem računalničarjem, ki jim bo uspel veliki met, bo računalniški gigant podaril v dar še žepni računalnik Chromebook. To bo seveda vse prej kot mačji kašelj, saj spletni brskalnik Google Chrome velja za izjemno varnega. Že podatek, da na lanski varnostni konferenci se hekerji niso niti dotaknili Chroma, ampak so raje napadali luknjasta brskalnika Internet Explorer in Safari, pove veliko.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku