10.11.2011 11:30

Deli z drugimi:

Share

»Middle management« kot ključni kadri v podjetju… jih vzgojimo doma ali poiščemo na trgu?

Agito HRM izobraževanje
Agito HRM izobraževanje

Namen dogodka je predstaviti pogled na vlogo »Middle manager-ja« včasih in danes.

S strokovnjaki podjetij Agito d.o.o. in Profil d.o.o. se boste lahko pogovorili o tem, kakšne lastnosti naj bi »Middle management« (oziroma srednje vodstvo) imel, kakšne naloge naj bi opravljal in posledično kako poiskati najboljše kadre za to delo.

Možne pristope v iskanju najboljših menedžerjev bo predstavilo podjetje Profil, ki je vodilno podjetje na področju iskanja in selekcije kadrov v Sloveniji.

V okviru predavanja bomo predstavili tudi Agito eHRM programsko podporo v te namene in novosti v novi različici eHRM 3.0.

Dogodek je brezplačen!

Predavatelji

Komu je dogodek namenjen

Direktorjem/vodjem kadrovskih oddelkov in vsem, ki skušajo izkoristiti potencial zaposlenih (vodje oddelkov, vodstvo).

Krajši opis vsebine
Podjetje Agito vam bo predstavilo pogled na »Middle management«, ki je v preteklosti in v nekaterih industrijah (branžah) dobil negativen prizvok oziroma so se zanj ustvarili stereotipi. Zelo pogoste predstave so žal povezane ali s togim in birokratskim odnosom do dela in ljudi ali pa so te predstave povezane z zaposlenimi »na robu obupa«, ki so »med nakovalom in kladivom«… torej po eni strani odgovarjajo za izvedbo in rezultate, po drugi strani pa imajo premalo formalne in neformalne moči za učinkovito vodenje in izvedbo.

Kako pa je v modernih podjetjih? So to zaposleni, od katerih pričakujemo, da ne bodo »slepo« sledili in čakali na naloge, temveč da bodo vizijo podjetja oziroma vrhovnega vodstva spremenili v življenjsko strategijo ter to strategijo v praksi skušali izpeljati s svojimi sodelavci do uspešnega zaključka? V vsakem primeru gre za ključne kadre s široko paleto znanj in poglobljenega poznavanja podjetja, v katerem dela.

Podjetje Profil vam bo predstavilo kako poiskati talente. Povečana brezposelnost v regiji, ki je sledila recesiji, dejansko ni ustvarila presežka talentov na trgu, temveč je razmere na trgu dela še bolj zaostrila. Zadnje svetovne raziskave namreč kažejo, da več kot 70% »top manager-jev« opaža in napoveduje pomanjkanje talentiranih in uspešnih posameznikov na trgu.

Lahko bi rekli, da pomanjkanje talentov na trgu predstavlja priložnost za podjetja, ki danes vztrajno pozabljajo na investicije v človeški potencial in svoje ključne notranje vire in se v strateških usmeritvah preveč nagibajo k zmanjševanju stroškov.

Več o vsebini

Prijava
Dogodek je brezplačen. Prijavite se tako, da pošljete elektronsko sporočilo na naslov dogodki@agito.si. Ob prijavi nam lahko sporočite tudi za vas bolj pomembne teme, o katerih bi se želeli pogovoriti.

Vljudno vabljeni na dogodek. Veselimo se srečanja z vami!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku