Računalništvo, telefonija
Namizni računalniki
Programska oprema
19.06.2024 06:15

Deli z drugimi:

Share

Microsoft zaradi pomislekov prestavil uvedbo funkcije Recall

Danes bi morala biti funkcija Recall na voljo na vseh novih računalnikih Copilot Plus. Naj spomnimo, da gre za funkcijo, ki s pomočjo umetne inteligence beleži vse, kar delamo na računalnikih.

Funkcija Recall spremlja brskanje po spletu in glasovne pogovore ter ustvarja zgodovino, shranjeno v računalniku, po kateri lahko uporabnik poseže, ko se mora spomniti nečesa, kar je storil – tudi več mesecev pozneje.

Funkcija Recall bo v prihodnjih tednih na voljo le za predogled v programu Windows Insider Program (WIP). Prvoten načrt je bil, da bi bila 18. junija na voljo vsem uporabnikom osebnih računalnikov Copilot+, je Microsoft zapisal na svojem blogu.

Odločitev »izhaja iz naše zavezanosti k zagotavljanju zaupanja vredne, varne in zanesljive izkušnje za vse uporabnike ter iskanju dodatnih povratnih informacij, preden bo funkcija na voljo vsem uporabnikom osebnih računalnikov Copilot Plus.« Osebni računalniki Copilot Plus so kategorija osebnih računalnikov s funkcijami umetne inteligence, ki so bili predstavljeni maja.

WIP je javni program za testiranje programske opreme, ki milijonom »največjih oboževalcev sistema Windows« omogoča predogled prihajajočih funkcij operacijskega sistema.

Podjetje je sporočilo, da namerava po povratnih informacijah skupnosti WIP omogočiti predogled funkcije Recall za vse osebne računalnike Copilot Plus, ki bodo kmalu na voljo.

Kako se bodo lotili varnostnih pomislekov uporabnikov, za zdaj še ni jasno. Uporabniki podjetju očitajo, da bi lahko podatke uporabilo za vohunjenje. Funkcijo je pokritiziral tudi Elon Musk.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft umetna inteligenca


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več