Operacijski sistemi
07.04.2009 10:13
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novo strežniško platformo

Windows Server 2008 Foundation.
Windows Server 2008 Foundation.

Microsoft je družino strežnikov Windows Server razširil z operacijskim sistemom Windows Server 2008 Foundation, ki je namenjen malim podjetjem s 15 ali manj uporabniki. Windows Server 2008 Foundation za ugodno ceno malim podjetjem prinaša zanesljivost, varnost in zmožnosti za upravljanje platforme Windows Server. Omogoča uporabo poslovnih aplikacij in podatkovnih zbirk ter gostovanje spletnih strani, obenem pa zagotavlja osnovne strežniške funkcionalnosti, kot sta skupna raba ter oddaljen dostop do datotek in tiskanja. Ob predstavitvi bo dostopen v 40 državah po svetu.

Microsoftov cilj je zagotavljati rešitve, ki temeljijo na strežniku Windows Server, za vse potrebe in finančne zmožnosti podjetij vseh velikosti. Operacijski sistem Windows Server 2008 Foundation vključuje funkcionalnosti strežnika, ki jih uporabniki pričakujejo od Microsoftovih okolij. Ob rasti podjetja lahko uporabniki sistem nadgradijo z drugimi strežniškimi izdelki Windows Server, ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti, kot so integrirana elektronska pošta, poenostavljeno upravljanje, virtualizacija in ostale napredne možnosti. Uporabniki lahko z zaupanjem naložijo svoj denar v operacijski sistem Windows Server 2008 Foundation, saj gre za rešitev, ki temelji na strežniku Windows Server in ustreza potrebam razvijajočega se podjetja.

Več informacij in podrobnosti o operacijskem sistemu Windows Server 2008 Foundation najdete na spletnem naslovu http://www.microsoft.com/windowsfoundationserver.

Operacijski sistem Windows Server 2008 Foundation izkorišča enak način certificiranja aplikacij kot strežnik Windows Server 2008. Seznam aplikacij, ki so certificirane za strežnik Windows Server, najdete na spletnem naslovu http://www.windowsservercatalog.com.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku