Telefoni
21.04.2016 10:57
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novo aplikacijo Kaizala neposredno proti Slacku

Microsoft bo dobičke koval na račun plačil za uporabo naprednih možnosti.
Microsoft bo dobičke koval na račun plačil za uporabo naprednih možnosti.

Pri podjetju Microsoft so na trgu predstavili novo aplikacijo Kaizala. Na voljo uporabnikom pametnih naprav Android, ponuja možnost poslovanja in komunikacije med sodelavci v obliki klasičnih komunikacijskih aplikacij. Kaizala se s tem podaja neposredno v boj z izjemno priljubljeno aplikacijo Slack.

Glavni namen Kaizale je transformacija načina kako uporabniki izvajajo posel s pomočjo pametnih naprav. Omogoča pošiljanje in prejemanje računov in komunikacijo med člani ekipe, ki delajo na določenem projektu. S tem se pozicionira kot alternativa klasični e-pošti, ki je že davno postala nepriljubljeno orodje za komunikacijo. E-pošta v današnjem načinu življenja in izvajanja dela enostavno več ne predstavlja optimalnega orodja za poslovno komunikacijo. Sporočila se izgubijo v poplavi reklamnih in ostalih vsebin, ki se ne nanašajo na delo. Iz tega razloga obstaja tržna niša aplikacij oziroma storitev, ki so namenjena izključno poslovni komunikaciji in opravljanju aktivnosti povezanih s projektnim delom.

Prihod Kaizale pa za marsikoga ni presenečenje. Pri Microsoftu so namreč pred nekaj meseci odstopili od namere, da bi za več milijard ameriških dolarjev prevzeli podjetje Slack. Slednji v tem trenutku predstavlja največjega in hkrati hitreje rastočega konkurenta. Slack je v relativno kratkem času povsem prevzem podjetja in spremenil način kako komunicirajo. Uporabnikom omogoča vodenje komunikacij po kanalih kjer je vsak kanal namenjen določenemu projektu. Sodelujoči si lahko med sabo delijo datoteke, izmenjavajo sporočila in Slack uporabljajo celo v namen komunikacije s strankami.

Zanimivo bo spremljati kako se bo odvijal boj med Slackom in Microsoftom. V naslednjih letih se bo pokazala tudi pravilnost napovedi Billa Gatesa, ki je ostro nasprotoval prevzemu Slacka. Glede na pretekle izkušnje s Skype-om razumljivo vendar pa najverjetneje napačno saj Slack v tem trenutku predsatvlja prvo izbiro pri številnih podjetjih.


Prijavi napako v članku