Računalništvo, telefonija
28.06.2010 07:52

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Windows Live Essentials na preizkušnji

Programski paket Windows Live Essentials bo navdušil tudi najzahtevnejše uporabnike.
Programski paket Windows Live Essentials bo navdušil tudi najzahtevnejše uporabnike.

Microsoftovi programerji so držali pred kratki dano obljubo, saj so najavili razpoložljivost poskusne različice težko pričakovanega programskega paketa Windows Live Essentials. Programerji so pri pripravi novinca dali izjemno veliko poudarka predvsem na tista orodja, ki uporabnikom omogočajo enostavno deljenje večpredstavnostnih vsebin, upravljanje z elektronskimi poštnimi predali in drugimi spletnimi storitvami.

V poskusni različici programskega paketa Windows Live Essentials najdemo številne bolj ali manj uporabne programe, in sicer Windows Live Messenger, Windows Live Mail, Windows Live Writer, Windows Live Photo Gallery, Windows Live Movie Maker in Windows Live Family Safety. Številni programi podpirajo uporabniški vmesnik s trakom (»Ribbon«), kot ga poznamo pri novejših različicah pisarniškega paketa Office. Na voljo je tudi aplikacija Windows Live Sync za sinhronizacijo datotek in Bing Bar za hitro iskanje vsebin na svetovnem spletu.

V kolikor želite na lastno pest preizkusiti prvo poskusno različico težko pričakovanega programskega paketa Windows Live Essentials, potem se nemudoma odpravite na spletno stran http://explore.live.com/windows-live-essentials-beta. Pri tem velja še omeniti, da je novi programski paket združljiv le z operacijskima sistemoma Windows Vista in Windows 7. Uporabniki zastarelih Oken XP se torej za novost lahko le obrišejo pod nosom.


Prijavi napako v članku