Računalništvo, telefonija
20.06.2011 16:03

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Windows 8 že jeseni 2012?

Windows 8
Windows 8

Microsoft je na prireditvi D9 Conference prvič prikazal naslednjo generacijo operacijskega sistema Windows z razvojnim imenom »Windows 8«. Od takrat naprej računalničarji širom sveta z vnemo spremljajo nadaljnji razvoj dostojnega naslednika priljubljenega operacijskega sistema Windows 7. Pred kratkim je podjetje iz Redmonda javnosti predstavilo tako ključne elemente novega grafičnega vmesnika kot možnost uporabe novinca na napravah z na dotik občutljivimi zasloni. Poleg tega je še znano, da bo Windows 8 možno uporabljati celo v navezi s procesorji ARM.

Čeprav Microsoft uradno še ni naznanil datuma prihoda naslednika operacijskega sistema Windows 7, so se na svetovnem spletu pojavile zelo zanesljive informacije o tem, kaj se bo z novincem »dogajalo« v dobrem letu dni. Dan’l Lewin, podpredsednik oddelka strateškega poslovnega razvoja v podjetju Microsoftu, je namreč pred kratkim izjavil, da bo javna poskusna inačica sistema Windows 8 nared že za letošnjo jesensko konferenco razvijalcev Microsoft PDC (Professional Developer Conference).

Ker programerji podjetja iz Redmonda med predstavitvijo javne poskusne inačice operacijskega sistema Windows in končno različico potrebujejo manj kot leto dni, to pomeni, da bi lahko bil Windows 8 naprodaj že prihodnjo jesen. Kupci že sestavljenih računalnikov bodo nova Okna »prejeli« že konec naslednjega poletja. Tu bo seveda šlo za operacijski sistem Windows 8 z oznako RTM (Release to Manufacturing). Kandidata za končno izdajo (release candidate) naj bi po prvih ocenah dočakali že na januarski računalniški konferenci CES 2012 v Las Vegasu.


Prijavi napako v članku