Računalništvo, telefonija
02.02.2021 11:22
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Teamsi tudi za manj zmogljive računalnike

Priljubljeni Microsoft Teams naj bi kmalu brez težav deloval tudi na manj zmogljivih osebnih računalnikih.
Priljubljeni Microsoft Teams naj bi kmalu brez težav deloval tudi na manj zmogljivih osebnih računalnikih.

Ker povpraševanje po videokonferencah narašča, so pri podjetju Microsoft že pred časom poskrbeli za dodatno izboljšanje komunikacijskega orodja Teams. Gre za paket »Advanced Communications«, ki omogoča organizacijo dogodkov, kjer lahko sodeluje kar do 20 tisoč udeležencev. Naj poudarimo, da je orodje primerno predvsem za konference, medtem ko lahko pri klasičnih sestankih sodeluje do največ 1.000 udeležencev. Ne smemo spregledati niti virtualnih sob, tako imenovanih “Breakout Rooms”, ki organizatorjem sestankov omogočajo, da le-te razdelijo na manjše seje za osredotočene razprave.

Programsko orodje za videokonference pa žal ni popolno. Njegova največja hiba je prekomerna poraba sistemskih virov osebnega računalnika. Težava je še posebej izrazita pri uporabnikih starejših računalnikov, ki imajo za ta namen na voljo že tako malo sistemskih virov. Ker pa videokonference postajajo vse bolj pomembne pri vsakdanjem delu, so pri podjetju Microsoft zagotovili, da njihovi inženirji intenzivno delajo na optimizaciji orodja Teams, in sicer na način, da bo pri delovanju porabil precej manj virov, predvsem pa manj procesorske moči in sistemskega pomnilnika.

Izboljšano komunikacijsko orodje Microsoft Teams naj bi bilo sprva na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Windows, saj naj bi le-ti imeli z njim trenutno največje težave. Kmalu naj bi sledila še različica, namenjena Applovim osebnim računalnikom MacOS. Na koncu bo prenove deležna še aplikacija za mobilne naprave Android. Trenutno žal še ni znano, kdaj bo novost na voljo tudi za prenos.


Prijavi napako v članku