Operacijski sistemi
22.03.2010 11:07

Deli z drugimi:

Share

Microsoft spregovoril o prvem paketu popravkov za operacijski sistem Windows 7

Operacijski sistem Windows 7 naj bi do konca leta vendarle dobil svoj prvi paket popravkov!
Operacijski sistem Windows 7 naj bi do konca leta vendarle dobil svoj prvi paket popravkov!

Ker naj bi bil prvi obsežnejši paket popravkov (Service Pack) za operacijski sistem Windows 7 nared še pred koncem letošnjega leta, se je podjetje Microsoft odločilo, da javnosti razkrije nekaj informacij o bodočem popravku. Če gre verjeti napovedim programskega giganta, potem bo prvi obsežnejši paket popravkov za Windows 7 bogatejši predvsem za uporabni tehnologiji Dynamic Memory za Hyper-V in RemoteFX.

Tehnologija Dynamic Memory za Hyper-V bo omogočala učinkovitejše upravljanje s sistemskim pomnilnikom, ki bo namenjen navideznim operacijskim sistemom. Uporabniki bodo lahko preko nje določili tako najmanjšo kot tudi največjo količino pomnilnika, ki bo na voljo navideznim sistemom. Tehnologija RemoteFX pa bo omogočala koriščenje grafične moči grafične kartice tudi v primeru, ko se bo do oddaljenega računalnika dostopalo preko vmesnika Remote Desktop. Na ta način bo mogoče oddaljeno koristiti tudi tehnologije, kot so Windows Aero, Silverlight in Flash.

Microsoft zatrjuje, da prvi obsežnejši paket popravkov (Service Pack) za operacijski sistem Windows 7 ne bo prinesel nobenih vidnejših programskih in varnostnih popravkov. V njem bodo namreč vgrajeni le tisti popravki, ki bodo predhodno objavljeni na spletnem portalu Windows Update. To posledično pomeni, da uporabniki ne bodo deležni niti nekoliko boljše odzivnosti sistema, kot se je sprva predvidevalo.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku