Operacijski sistemi
28.03.2013 15:54
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft spregovoril o nadgradnji Windows Blue

Frank X. Shaw je potrdil govorice, da bo nadgradnja Windows Blue na voljo za številne operacijske sisteme Windows ter celo za Microsoftove spletne oziroma oblačne storitve. Več o novosti pa bo računalniški gigant spregovoril šele na junijski konferenci Microsoft BUILD 2013.
Nadgradnja Windows Blue za 32-bitni operacijski sistem Windows 8 naj bi bila tako rekoč že nared!
Nadgradnja Windows Blue za 32-bitni operacijski sistem Windows 8 naj bi bila tako rekoč že nared!

Računalniški zanesenjaki so pred kratkim Microsoftu izmaknili datoteko Blue Milestone 1, ki je namenjena 32-bitnim operacijskim sistemom Windows 8 (http://goo.gl/eaq6C), zato je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj bo računalniški gigant javno naznanil težko pričakovano posodobitev. O »dodatku« Windows Blue je spregovoril Microsoftov podpredsednik za korporativno komuniciranje Frank X. Shaw, ki se je doslej spretno izmikal vprašanjem o obstoju posebne nadgradnje za operacijske sisteme Windows.

Frank X. Shaw je potrdil govorice, da bo nadgradnja Windows Blue na voljo za operacijske sisteme Windows 8, Windows RT, Windows Phone 8 in Windows Server ter celo za njegove spletne oziroma oblačne storitve. Drugih podrobnosti o novosti pa Microsoftov podpredsednik za korporativno komuniciranje ni želel razkriti. Ta je namreč le naznanil, da bodo vse »skrivnosti« nadgradnje Windows Blue javnosti razkrite na Microsoftovi razvojni konferenci BUILD 2013, ki se bo od 26. do 28. junija odvijala v konferenčnem centru Moscone Center v ameriškem velemestu San Francisco.

Dosedanje spletne govorice pa namigujejo, da bo nadgradnja Windows Blue uporabnikom operacijskih sistemov Windows prinesla izboljšano različico iskalnika Bing in prenovljeni spletni brskalnik Internet Explorer 11. Poleg tega bo operacijski sistem deležen še rahle prenove začetnega grafičnega vmesnika, pri čemer bodo uporabniki pridobili nekoliko več možnosti za prilagajanje ikon, in sicer tako po velikosti kot barvi. Prvi neuradni pogled na Windows Blue pa je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/mSKxR.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku