Računalništvo, telefonija
24.09.2010 08:04

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Security Essentials za poslovna okolja

Brezplačen protivirusni program Microsoft Security Essentials je med računalničarji sila priljubljen!
Brezplačen protivirusni program Microsoft Security Essentials je med računalničarji sila priljubljen!

Microsoft je konec lanskega septembra pripravil lasten brezplačen protivirusni program Security Essentials, ki je namenjen domačim uporabnikom operacijskih sistemov Windows XP, Vista in Windows 7. Novinec računalničarjem nudi le osnovno zaščito računalniškega sistema. Ta vključuje zaščito pred računalniškimi virusi, vohunsko opremo in drugo škodljivo programsko kodo. Microsoft Security Essential »teče« povsem v ozadju in zahteva interakcijo uporabnika le v primeru okužbe s škodljivo programsko kodo.

Medtem ko je bil Microsoftov prvi brezplačni protivirusni program doslej na voljo le za navadne smrtnike, bo v mesecu oktobru brezplačno dostopen še za mala podjetja (small businesses). Programski gigant se je za to potezo odločil ker meni, da so plačljive korporativne protivirusne rešitve za mala podjetja preveč draga in zapletena za uporabo. S to potezo bodo vsi večji ponudniki protivirusnih rešitev zagotovo postavljeni na hudo preizkušnjo, saj so bile vse doslej brezplačne varnostne rešitve v poslovnem svetu prej redkost kot pravilo.

Brezplačna protivirusna programska oprema Microsoft Security Essentials za poslovna okolja bo kmalu na voljo za prenos na spletni strani http://www.microsoft.com/security_essentials/. Kaj menite o novi poslovni potezi podjetja iz Redmonda? Se bo Microsoft z njo ponovno zapletel s protimonopolno zakonodajo?


Prijavi napako v članku