Varnost
21.10.2009 11:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Security Essentials gre za med

Poskusni brezplačni protivirusnik Microsoft Security Essentials je med računalničarji sila priljubljen!
Poskusni brezplačni protivirusnik Microsoft Security Essentials je med računalničarji sila priljubljen!

Microsoft

je konec septembra ponudil v dolvleko lasten brezplačen protivirusni program Security Essentials, ki je namenjen uporabnikom operacijskih sistemov Windows XP, Vista in Windows 7. Novinec računalničarjem nudi le osnovno zaščito računalniškega sistema. Ta vključuje zaščito pred računalniškimi virusi, vohunsko opremo in drugo škodljivo programsko kodo. Microsoft Security Essential »teče« povsem v ozadju in zahteva interakcijo uporabnika le v primeru okužbe s škodljivo programsko kodo.

Zaradi številnih prednosti, ki jih Microsoftov prvi brezplačni protivirusni program prinaša, ne preseneča, da je bila programska oprema v prvem tednu preko svetovnega spleta prenesena kar 1,5-milijonkrat. Računalničarji so še posebej pohvalili učinkovitost novinca in izjemno nizko porabo sistemskih sredstev v primerjavi s konkurenčnimi brezplačnimi rešitvami.

Naj tu še dodamo, da je Microsoftov protivirusni program Security Essentials v samo enem tednu na računalniških sistemih spletnih deskarjev širom sveta zaznal kar štiri milijone škodljivih programskih kod. Dobra tretjina okužb se je nahajala na ozemlju Združenih držav Amerike.

Vas zanima več iz te teme?
antivirusni programi

Prijavi napako v članku