Računalništvo, telefonija
10.04.2020 10:20
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon s tremi zasloni

Telefon s tremi zasloni bi lahko odpravil težave z vzdržljivostjo prepogljivih naprav.
Telefon s tremi zasloni bi lahko odpravil težave z vzdržljivostjo prepogljivih naprav.

Podjetje Microsoft je konec lanskega leta prijetno presenetilo s predstavitvijo nadvse zanimivega pametnega mobilnega telefona, ki ga poganja mobilni operacijski sistem Android. Govorimo o telefonu Surface Duo, pri čemer gre za preklopno napravo, ki za prikaz slik uporablja dva zaslona s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo. Zaslona lahko “obračamo” za do 360 stopinj, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo tako v vlogi klasičnega pametnega mobilnega telefona kot tabličnega računalnika ali celo elektronske knjige.

Nedavno pa so pri podjetju Microsoft presenetili še s patentom, ki kaže na to, da bi lahko v prihodnje izdelali še pametni mobilni telefon, ki naj bi bil opremljen s kar tremi zasloni. Microsoftovi inženirji naj bi izdelali miniaturni zaslon, ki bo postavljen med dva večja zaslona. Takšen zaslon naj bi pomagal zagotoviti, da ko se naprava razširi, med zasloni ni praznega prostora, in da se na vseh zaslonih prikaže ena vsebina. Seveda je vprašanje, koliko bo prehod med temi zasloni viden in ali imajo v Microsoftu aduta, ki bi lahko skril prehod in naredil iz treh zaslonov le enega.

Nova rešitev podjetja Microsoft je nedvomno zanimiva in je edinstvena na trgu pametnih mobilnih telefonov. Takšna naprava pa bi bila zagotovo alternativa telefonom s prepogljivimi zasloni, ki imajo še vedno težave z vzdržljivostjo zaslona. Ker pa gre šele za patent, trenutno ni znano, ali bo novost zaživela tudi v praksi.


Prijavi napako v članku