Prenosni računalniki
27.12.2016 11:52
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft prvo podjetje, ki bo vredno 1000 milijard USD?

Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.
Osebni računalniki vse-v-enem Microsoft Surface naj bi se zlahka kosali z že uveljavljenimi računalniki iMac podjetja Apple.

Ugledni finančni analitik Michael Markowski je napovedal, da bo Microsoft prvo podjetje, ki bo doseglo tržno vrednost 1000 milijard ameriških dolarjev. V tem trenutku je podjetje vredno dobrih 490 milijard ameriških dolarjev in sledi podjetjema Alphabet (550 milijard ameriških dolarjev) in Apple (621 milijard ameriških dolarjev).

Razlogov za takšno napoved je po mnjeno Markowskega več. Pod novim vodstvom Satye Nadelle, ki je vodenje podjetja prevzel leta 2014, se je pri Microsoftu spremenilo veliko ključnih stvari. Podjetje se je osredotočilo na storitve v oblaku in začelo razvijati storitve v prihajajočih industrijah kot sta obogatena resničnost in virtualna resničnost. Najbolj pa izstopa razvoj strojne opreme. Letos so pri Microsoftu brez dvoma predstavili najbolj zanimiv namizni računalnik. Microsoft Surface Studio cilja ravno tiste uporabnike, ki so v preteklosti svojo zvestobo izkazovali konkurentu Applu. Zaradi oblike, ki omogoča uporabo tako v klasični obliki s tipkovnico kot tudi v spuščeni obliki kjer uporabljate roke, digitalna pisala in podobna orodja.

Pomemben dejavnik za rast vrednosti naj bi bil po mnenju Markowskega tudi prevzem podjetja LinkedIn. Slednjemu se napoveduje svetla prihodnost saj je podjetje aktivno tako na področju zaposlovanja kot tudi spletnega izobraževanja. Obe področji pridobivata na pomenu in s tem posledično prispevata k večji dodani vrednosti podjetja LinkedIn.


Prijavi napako v članku