Računalništvo, telefonija
31.05.2019 06:20

Deli z drugimi:

Share

Microsoft prijetno presenetil s pripravo novih računalnikov Surface

Microsoftovi inženirji so se tokrat še posebej izkazali!
Microsoftovi inženirji so se tokrat še posebej izkazali!

Microsoft ni poznan zgolj po operacijskem sistemu Windows, ampak tudi po odličnih računalnikih družine Surface, ki zlahka prevzamejo tudi najzahtevnejše uporabnike. Na nedavni konferenci pa je računalniški gigant predstavil prenovljene različice svojih hibridnih tabličnih računalnikov Surface. Poleg tega je podjetje Microsoft presenetilo s povsem novim izdelkom, in sicer slušalkami, ki se bodo prav tako tržile pod blagovno znamko Surface.

Za ljubitelje prenosnih računalnikov in tabličnih računalnikov v enem, je podjetje Microsoft pripravilo novo generacijo hibrida Surface Pro. Novost je opremljena z zaslonom z 31,2-centimetrsko oziroma 12,3-palčno diagonalo, osmo generacijo Intelovih procesorjev, pogon Solid State do kapacitete enega terabajta in zmogljivejšo baterijo, ki nudi do 13,5 ur avtonomije delovanja. Novi Surface pro bo naprodaj od 16. oktobra dalje, v Združenih državah Amerike bo zanj treba odšteti preračunanih 807 evrov.

Prenove je bil tokrat deležen tudi prenosni računalnik Surface Laptop 2. Ta je opremljen s 34,3-centimetrskim oziroma 13,5-palčnim zaslonom, Intelovim procesorjem osme generacije in baterijo, ki nudi do 14,5 ur avtonomije delovanja. Novi Surface Laptop 2 naj bi bil v primerjavi s predhodnikom kar 85 odstotkov hitrejši. To bo zagotovo eden izmed najbolj zanimivih prenosnih računalnikov na trgu. Zanj bomo morali v Združenih državah Amerike odšteti preračunanih 897 evrov, pri nas pa okoli 1.000 evrov.

Prenove je bil seveda deležen tudi računalnik vse-v-enem Microsoft Surface Studio, ki je namenjen predvsem strokovnjakom in ustvarjalcem, prvič pa je bil predstavljen konec leta 2016. Novi Surface Studio 2 se lahko pobaha s kar 71,1-centimetskim oziroma 28-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, sedmo generacijo Intelovih procesorjev, vgrajeno grafično kartico Nvidia Geforce GTX 1070, ki je za kar polovico zmogljivejša od predhodnika in pogonom Solid State kapacitete do dveh terabajtov. Novost seveda ne bo poceni, saj bomo morali zanjo v Združenih državah Amerike odšteti kar preračunanih 3.142 evrov.


Prijavi napako v članku