Telefoni
07.10.2015 07:49
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft presenetil s kompaktnim prenosnikom Surface Book

Microsoft Surface Book je kar dvakrat bolj zmogljiv od Applovega kompaktnega prenosnika MacBook Pro,
Microsoft Surface Book je kar dvakrat bolj zmogljiv od Applovega kompaktnega prenosnika MacBook Pro,

Podjetje Microsoft je v okviru lastne konference predstavilo kompaktni prenosni računalnik Surface Book, ki je zanimiv predvsem za tiste, ki veliko časa preživijo na terenu. Novost namreč odlikujejo kompaktne dimenzije, nizka teža in dolga avtonomija delovanja. Poleg tega lahko Surface Book uporabljamo tudi v vlogi tabličnega računalnika, kar bo zlahka prepričalo tudi najzahtevnejše uporabnike.

Kompaktni prenosni računalnik Microsoft Surface Book bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam, saj so ga inženirji opremili tako z Intelovim procesorjem Core kot vgrajeno grafično kartico Nvidia GeForce z grafičnim pomnilnikom GDDR5. Novost je vsaj po ocenah podjetja Microsoft kar dvakrat zmogljivejša v primerjavi z Applovim kompaktnim prenosnikom MacBook Pro, kar je nedvomno pohvale vreden dosežek. Novost je med drugim opremljena s kar dvema podatkovnima priključkoma USB 3.0 in bralnikom pomnilniških kartic, napolnjena baterija pa zagotavlja do 12 ur avtonomije delovanja. Za prikazovanje slik pa je na voljo 13,5-palčni zaslon ločljivosti šestih milijonov slikovnih točk.

Microsoft bo kompaktni prenosni računalnik Surface Book v Združenih državah Amerike ponudil v prodajo konec oktobra. Novost pričakovano ne bo ravno poceni, saj bodo trgovci zanjo zahtevali kar preračunanih 1.350 evrov.


Prijavi napako v članku