Računalništvo, telefonija
13.09.2005 06:25
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft predstavil svojo vizijo za srednje velika podjetja

Microsoft je za srednje velika podjetja predstavil več novosti, med katerimi sta tudi nova skupina poslovnih rešitev Microsoft Dynamics ter infrastrukturna rešitev “Centro”. Microsoft je utrdil tudi svojo zavezo nadaljnjega razvoja rešitev Microsoft Office in orodij ter storitev, namenjenih srednje velikim podjetjem.

Microsoft je 500 strankam in partnerjem na srečanju Business Summit v Redmondu predstavil svoj načrt trženja in tehnološko vizijo za srednje velika podjetja. Microsoft je najavil, da bo vizijo – poimenovano “Poslovanje gradimo skupaj” – uresničil z usmerjanjem naporov v razvoj programske opreme, ki bo temeljila na vlogah uporabnikov in bo integrirala poslovne aplikacije, strežniško infrastrukturo ter rešitve za povečanje storilnosti. Ključna dejavnika za uresničitev te strategije sta Microsoft Dynamics, nova skupina poslovnih rešitev, ter infrastrukturna rešitev za ta del trga z razvojnim imenom “Centro”. Podjetje bo nadaljevalo tudi z razvojem sistema Office kot platforme za poslovanje. Poleg teh novosti je Microsoft najavil tudi nove storitve in orodja, s katerimi bodo podjetja laže odkrila rešitve za poslovanje in partnerje.

Microsoftovi načrti in strategija za programsko opremo, ki je prilagojena srednje velikim podjetjem, sloni na naslednjih gradnikih in sicer Microsoft Dynamics, Microsoft Windows Server “Centro” ter Microsoft Office System.

Microsoft Dynamics: Microsoft je danes predstavil Microsoft Dynamics, novo blagovno znamko za celovito in integrirano skupino poslovnih rešitev, ki so nastale kot rezultat razvojnega in raziskovalnega projekta “Project Green”. Microsoft Dynamics vključuje tehnološke temelje 50-ih osnovnih vlog, ki temeljijo na posameznih delovnih nalogah v srednje velikih podjetjih. Poslovna rešitev je tesno integrirana z Microsoft Office, Office SharePoint Portal Server, Microsoft SQL Server Reporting Services in celotno Microsoftovo platformo. Na ta način zagotavlja visoko raven prilagodljivosti, ki temelji na osnovnih delovnih nalogah v podjetjih.
Nove različice izdelkov Microsoft Business Solutions bodo v naslednjem letu prešle na uporabo imena Microsoft Dynamics. V letu 2005 bo Microsoft predstavil različice Microsoft Dynamics GP (prej Great Plains) in Microsoft Dynamics CRM (prej Microsoft CRM), v letu 2006 pa bodo na voljo tudi Microsoft Dynamics AX (prej Axapta), Microsoft Dynamics NAV (prej Navision) in Microsoft Dynamics SL (prej Solomon).

Microsoft Windows Server “Centro”: Microsoft je danes najavil, da razvija novo strežniško infrastrukturno rešitev, ki bo naslovila potrebe preobremenjenih skrbnikov sistemov IT v srednje velikih podjetjih. “Centro” je razvojno ime za infrastrukturno rešitev, ki bo združevala Windows Server “Longhorn”, naslednjo generacijo sporočilnega sistema Microsoft Exchange, in varnostne tehnologije ter novo in integrirano rešitev za upravljanje. Nova rešitev bo srednje velikim podjetjem pomagala dosegati denarne in časovne prihranke, istočasno pa bodo informacijski strokovnjaki z manj sredstvi dosegli več. “Centro” bo predvidoma na voljo kmalu po uradni predstavitvi naslednje različice strežnika Windows Server, ki nosi razvojno ime “Longhorn”.

Microsoft Office System: Microsoft Office se je iz skupine izdelkov za povečevanje osebne storilnosti razvil v celovit in integriran sistem programov, strežnikov in storitev, ki predstavljajo temelje za Microsoftov pristop k razvoju programske opreme, ki temelji na delovnih vlogah. Microsoft Office postaja temeljni del Microsoftove strategije razvoja poslovnih aplikacij in se še naprej razvija ter ponuja dodatne zmožnosti na različnih področjih poslovanja.

Microsoft je predstavil tudi izsledke raziskave, ki jo je po njegovem naročilu opravilo podjetje Keystone Strategy. Raziskava je pokazala, da podjetja srednje velikosti z izboljšanimi informacijskimi zmožnostmi dosegajo bolj stalno rast prihodkov kot podjetja brez informacijskih zmožnosti.

Poleg tega srednje velika podjetja še posebej na področju rasti in vlaganj v tehnologijo predstavljajo pomembno silo v globalnem gospodarstvu, saj po izsledkih raziskave podjetja AMI ta segment sestavlja 1,4 milijona podjetij po vsem svetu, katerih predvidena letna rast je 5-odstotna. Srednje velika podjetja imajo nameščenih 68 milijonov osebnih računalnikov in 4,8 milijona strežnikov. V letu 2004 so srednje velika podjetja v informacijske tehnologije vložila 134 milijard USD, do leta 2009 pa se bo ta številka dvignila na 185 milijard USD.

Z namenom vzpostavitve bolj osebnih odnosov s svojimi strankami je Microsoft predstavil nova orodja in programe, s katerimi bodo stranke lažje dostopale do podjetja. Osrednja točka teh naporov je osrednje spletno mesto za srednje velika podjetja Midsize Business Center (http://www.microsoft.com/midsizebusiness), kjer so podjetjem na voljo podatki, tehnična podpora ter orodja za ocenjevanje sposobnosti lastne informacijske infrastrukture in iskanje lokalnih partnerjev. Na spletni strani je na voljo tudi Solution Finder, posebno orodje za iskanje rešitev, s katerim bodo podjetja laže poiskala rešitve, ki so ustvarjene za njihovo poslovanje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več