Programska oprema
11.08.2008 08:12

Deli z drugimi:

Share

Microsoft predstavil SQL Server 2008

Podjetje Microsoft je v proizvodnjo predalo novo različico svoje platforme za upravljanje podatkov in poslovno obveščanje Microsoft SQL Server 2008. Nova različica prinaša več novosti, kot so podpora upravljanju na podlagi pravilnikov, podpora revizijskim pregledom, možnost vzpostavitve velikih podatkovnih skladišč, geoprostorski podatki in napredne storitve za poročanje in analize podatkov. Microsoft SQL Server 2008 zagotavlja zaupanja vredno, storilno in inteligentno platformo, potrebno za poslovno kritične aplikacije.

Preizkusne razlličice platforme Microsoft SQL Server si je doslej preneslo že več kot 450.000 strank in partnerjev, več kot 1000 neodvisnih ponudnikov programske opreme pa je zanjo že razvilo okoli 1350 aplikacij. Med številnimi poslovnimi uporabniki z različnih področij, ki so preizkušali strežnik SQL Server 2008, so Clear Channel Communications, Fidelity Investements, Hilton Hotels, Simon & Schuster, Siemens, Xerox in mnogi drugi.

Strežnik SQL Server 2008 je vodilno orodje za upravljanje podatkovnih zbirk, ki je dokazal razširljivost na preizkusu TPC-E organizacije Transaction Processing Performance Council. Objavljenih je sedem meritev na strežniku Windows Server 2008 s strežnikom SQL Server 2008. Preizkusi so potekali na sistemih, ki so jih pripravili različni ponudniki strojne opreme, in dokazujejo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Odličen rezultat na tem preizkusu je med drugimi dosegelo tudi podjetje IBM z uporabo strežnika SQL Server 2008 na strežniku System x3950 M2 s 64 jedri. Podjetji Unisys in Microsoft sta postavili nov rekord na področju zmogljivosti pri preizkusu obdelave podatkov ETL. V 30 minutah je bilo pri uporabi integracijskih storitev SQL Server 2008 Integration Services v podatkovno skladišče naloženih 1 TB podatkov. Strežnik SQL 2008 je poleg tega z novim rekordom dokazal svojo razširljivost pri velikih podatkovnih skladiščih v preizkusu TPC-H, ki vključuje obdelavo 10 TB podatkov.

Microsoft je dosegel rekorde tudi pri meritvah z rešitvami neodvisnih ponudnikov programske opreme. Na strežniških rezinah s štirimi procesorji je postavil rekord na trinivojskem preizkusu SAP Sales and Distribution (SD) Standard Application Benchmark. Prav tako je strežnik prikazal odlične rezultate pri uporabi rešitev Siemens za upravljanje življenjskega cikla izdelkov ter izdelkov Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamics AX in Camstar Manufacturing Execution System.

Strežnik SQL Server je ključni gradnik aplikacijske platforme podjetja Microsoft, zbirke izdelkov in tehnologij, ki uporabnikom pomagajo pri razvoju, izvajanju in upravljanju dinamičnih poslovnih aplikacij. Strežnik SQL Server 2008 je dostopen v naslednjih različicah:

SQL Server 2008 Enterprise je celovita platforma za upravljanje podatkov in poslovno obveščanje, ki omogoča konsolidacijo strežnikov in izvajanje obdelave velikih količin transkacij. Različica nudi veliko razširljivost, podatkovno skladiščenje, varnost, napredne analitične možnosti in podpira poslovno kritične aplikacije.

Različica SQL Server Standard je celovita rešitev za upravljanje podatkov in poslovno obveščanje, namenjena predvsem izvajanju aplikacij v oddelkih.
SQL Server 2008 Workgroup je zanesljiva platforma za varno oddaljeno sinhronizacijo in upravljanje, namenjena predvsem aplikacijam v podružnicah. Vključuje ključne funkcije podatkovne zbirke in omogoča preprosto nadgradnjo na različici Standard ali Enterprise.

Različica SQL Server 2008 Web je zasnovana za visoko razpoložljiva, v splet usmerjena okolja, ki delujejo na strežniku Windows Server. Vključuje orodja, potrebna za vzdrževanje cenovno ugodnih, obsežnih in visoko razpoložljivih spletnih aplikacij in storitev gostovanja.

SQL Server 2008 Developer omogoča razvijalcem razvoj in preizkušanje aplikacij za strežnik SQL Server. Vključuje vse funkcionalnosti izdaje Enterprise, vendar je licencirana samo za razvoj, preizkušanje in demonstracije. Aplikacije in podatkovne zbirke, razvite s to različico, je mogoče enostavno nadgraditi na različico SQL Server Enterprise.

SQL Server 2008 Express je brezplačna različica s ključnimi funkcionalnostmi podatkovne zbirke, vključno z novimi tipi podatkov. Idealna je za učenje in razvoj namiznih in majhnih strežniških aplikacij ter redistribucijo s strani ponudnikov rešitev.

SQL Server Compact 3.5 je brezplačna vgradna podatkovna zbirka za razvijalce, ki razvijajo samostojne in občasno povezane aplikacije za mobilne naprave, namizja in spletne odjemalce. Deluje na vseh platformah Microsoft Windows, vključno z operacijskimi sistemi Windows Vista in Windows XP, ter na sistemih Pocket PC in pametnih telefonih.

SQL Server 2008 je že na voljo naročnikom MSDN in TechNet. Različici SQL Server 2008 Express in SQL Server Compact sta na voljo kot brezplačna prenosa na naslovu http://www.microsoft.com/sqlserver.


Prijavi napako v članku